ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ -ΑΓΡΙΑ ΚΟΝΤΡΑ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΥ- ΜΑΡΤΙΝΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ


Το χρόνιο πρόβλημα στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν είναι η αξιοποίησή του, κάτι που αγγίζει αντικρουόμενα συμφέροντα, την διοίκησή του, τις τράπεζες και βεβαίως την κυβέρνηση.
Ο κ. Α. Μαρτίνης πρόεδρος του Ερρίκος Ντυνάν, ενώ το θεσμικό πλαίσιο απαγορεύει την πώληση κληροδοτημάτων, έχει προχωρήσει σε διαγωνισμό για την πώληση του νοσοκομείου, ενώ μόλις προσφάτως ακυρώθηκε ο διαγωνισμός για το management στον οποίο είχε εκφράσει το ενδιαφέρον της η πλευρά του Ιατρικού Αθηνών.

Την ίδια ώρα ο κ. Μαρτίνης δήλωνε αδυναμία για την συντήρηση του νοσοκομείου προβαίνοντας σε αναδιάρθρωση του δανεισμού του, επιλέγοντας τον όμιλο της Marfin.
To Eρρίκος Ντυνάν με την αναδιάρθρωση του δανεισμού του χρωστάει στην πλευρά της Marfin περί τα 78 εκατ. ευρώ, ενώ συνήψε ένα ακόμα δάνειο κοντά στα Χριστούγεννα του 2010, ύψους 4 εκατ. ευρώ για να πληρώσει μισθούς και δώρο.
Η αντίδραση της Marfin έγκειται στα σχέδια επέκτασης του νοσοκομείου, προκαλώντας ένα θέατρο του παραλόγου από την πλευρά Μαρτίνη ως προς το αν θέλει να πουλήσει, αν επιδιώκει την αυτόνομη ανάπτυξη κ.λπ., φτάνοντας στο σημείο να καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση.
Ο δε κ. Μαρτίνης ως πρόεδρος του νοσοκομείου προσέφυγε στη Δικαιοσύνη με αποκορύφωμα την ανακοίνωση – φωτιά της MIG στις εφημερίδες χθες, σύμφωνα με την οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρεται πως, « αντί να δεχθεί οικονομικό έλεγχο από ορκωτούς λογιστές και να υποβάλει ένα επιχειρηματικό σχέδιο που να δημιουργεί τις προϋποθέσεις αναδιάρθρωσης του δανεισμού του νοσοκομείου, στρέφεται κατά των δανειστών του ποινικά (!) και, δημιουργώντας περαιτέρω προβλήματα στο νοσοκομείο, πιέζει το υπουργείο Υγείας και τη Βουλή ή να του δώσουν χρήματα ή με ειδική νομοθετική ρύθμιση να του επιτρέψουν να το πουλήσει».
Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας κ. Α. Λοβέρδος, μάλλον χάλασε τα όποια σχέδια του κ. Μαρτίνη, δίδνοντας οριστικό τέλος στη σχεδιαζόμενη πώληση του «Ερρίκος Ντυνάν», επικαλούμενος τη γνωμοδότηση του νομικού συμβουλίου του υπουργείου Υγείας.
Η εισήγηση του νομικού συμβούλου του υπουργείου είναι πως δεν μπορεί το νοσοκομείο να πωληθεί, όπως προκύπτει από τον νομικό έλεγχο, διότι είναι Ιδρυμα. Επίσης, ο κ. Λοβέρδος έχει ξεκαθαρίσει ότι είναι υπουργός Υγείας τόσο της δημόσιας όσο και της ιδιωτικής, ωστόσο επιθυμεί το θέμα του «Ερρίκος Ντυνάν» να λυθεί άμεσα. Το νοσοκομείο ιδρύεται και διαλύεται, τόνισε.
Σε περίπτωση δε που τεθεί θέμα σύγκρουσης, είπε ο υπουργός, «δεν έχω κανένα πρόβλημα, να αποσύρω τους τρεις εκπροσώπους μου, οι οποίοι βρίσκονται στο διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου. Όποιος, δε, επιχειρήσει να κάνει το αφεντικό, θα βρει το υπουργείο απέναντί του» έχει τονίσει με έμφαση και έχει ζητήσει να βρεθεί μία συμβιβαστική λύση για την οικονομική διαφορά μεταξύ του «Ερρίκος Ντυνάν» και του «Κοργιαλένειου Μπενάκειου» του Ερυθρού Σταυρού, στα οποία, πρόεδρος και στα δύο νοσοκομεία, είναι ο κ. Μαρτίνης.
Παράγοντες του υπουργείου Υγείας εκτιμούν ότι δεν αποκλείεται το «Ερρίκος Ντυνάν» να μπει κάτω από την «ομπρέλα» του ΕΣΥ.
Σε απάντησή του προς την Marfin χθες ο κ. Μαρτίνης αποφεύγει να τοποθετηθεί επί της ουσίας λέγοντας, μεταξύ άλλων πως, «μείζονα κίνδυνο θεωρώ τις ηγετικές πολιτικοκοινωνικές δραστηριότητες παρασιτικών οικονομικών παραγόντων, εάν υπάρχουν, διότι η επιτυχία τους θα συνιστούσε  την εγκαθίδρυση της στυγνότερης αντιλαϊκής δικτατορίας».
Πηγή http://www.marketbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]