ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

ΠΡΟΣΤΙΜΟ 200 ΕΥΡΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ.... ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ


Με αφαίρεση πινακίδων, διπλώματος κι άδειας αυτοκινήτου και πρόστιμο 200 ευρώ τιμωρήθηκε ο ελεύθερος επαγγελματίας Κ. Φόνταλης επειδή δεν είχε να πληρώσει το αντίτιμο των διοδίων. Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Παρασκευής στα διόδια της Αττικής Οδού στο ύψος της Κατεχάκη. Μάλιστα ο Κ. Φόνταλης δεν πέρασε από τα διόδια χωρίς να πληρώσει παρά την παραίνεση της υπαλλήλου της εταιρείας, γνωρίζοντας ότι κάτι τέτοιο είναι παράνομο μετά τις πρόσφατες αλλαγές του ΚΟΚ. Αντίθετα, ο Κ. Φόνταλης ζήτησε από την υπάλληλο να του δώσει ένα πιστωτικό σημείωμα, όπως προβλέπεται για οφειλές μεταξύ ιδιωτών, αλλά η υπάλληλος αρνήθηκε υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται.
Ο Κ. Φόνταλης κατήγγειλε την υπάλληλο στο ΣΔΟΕ επειδή η άρνηση απόδοσης πιστωτικού σημειώματος αποτελεί φορολογικό αδίκημα και λίγη ώρα μετά έφτασαν στο σημείο αστυνομικοί της τροχαίας. Κι αυτοί με τη σειρά τους αρνήθηκαν ότι προβλέπεται η απόδοση πιστωτικού σημειώματος κι ο Κ. Φόνταλης κάλεσε την άμεση δράση για να καταγγείλει την παράνομη κατακράτησή του στα διόδια για 45 λεπτά, πράξη που αποτελεί ποινικό αδίκημα.
Παρόλα αυτά του αφαιρέθηκαν η άδεια, το δίπλωμα κι οι πινακίδες και του επιβλήθηκε το πρόστιμο των 200 ευρώ, παρότι δεν πέρασε από τα διόδια χωρίς να πληρώσει. Ο Κ. Φόνταλης υποστηρίζει ότι παρόμοια πιστωτικά σημειώματα έχουν αποδοθεί σε οδηγούς σε άλλους σταθμούς διοδίων και προτίθεται να κινηθεί νομικά κατά της εταιρείας για φορολογικό αδίκημα και παράνομη παρακράτηση και κατά της τροχαίας για παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας, επισημαίνοντας ότι όσα έπραξε είναι απόλυτα σύμφωνα με τον νόμο.

Αυτοκινητοπομπή προς τα διόδια των Αφιδνών την Κυριακή
Παράλληλα, μεγάλη αυτοκινητοπομπή κατά των διοδίων διοργανώνουν την Κυριακή στις 11 το πρωί στα διόδια των Αφιδνών ο Δήμος Ωρωπού κι η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων και Κατοίκων ΒΑ Αττικής με σύνθημα "Είμαστε πολλοί και θα τους το δείξουμε". Τα αυτοκίνητα θα ξεκινήσουν στις 11.00 από Αυλώνα, Αφίδνες, Κάλαμο, Καπανδρίτι, Πολυδένδρι, Μαλακάσα κι Ωρωπό και στις 11.30 θα συναντηθούν στη συμβολή της Εθνικής Οδού με τη γέφυρα Αφιδνών.
Ο Δήμος Ωρωπού με απόφασή του στηρίζει το κίνημα άρνησης πληρωμής διοδίων και θα το καλύψει νομικά, καταδικάζει τις προσπάθειες ποινικοποίησης των αγώνων του κινήματος και προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλίες για κοινή δράση με τους δήμους Διονύσου, Κηφισιάς και Λυκόβρυσης-Πεύκης ώστε να αποτραπεί η εγκατάσταση των νέων σταθμών διοδίων στην ευρύτερη περιοχή, όπως προβλέπεται.
Κ.Π.
 
Η ΑΥΓΗ, 19/3/2011
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]