50.000 ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΘΥΜΑΤΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ

Της ΕΥΑΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ.

Από τη στιγμή που μια γυναίκα πέσει θύμα κακοποίησης, δύσκολα ξεφεύγει από τον φαύλο αυτόν κύκλο… Το 98% των γυναικών αυτών θα ξαναζήσουν τον εφιάλτη, ενώ μόλις το 2% θα υπάρξει θύμα βίας για μια και μόνη φορά. Στην Ελλάδα περισσότερες από 50.000 γυναίκες, κάθε χρόνο, είναι θύματα διακίνησης για σεξουαλική εκμετάλλευση (trafficking).

Τα παραπάνω στοιχεία καταδεικνύουν με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο το μέγεθος αυτού του προβλήματος, που συνήθως παραμένει καλά κρυμμένο πίσω από τους τοίχους των οικογενειακών εστιών.

Βοήθεια σε δεκάδες χιλιάδες γυναίκες, ενήλικες και ανήλικες, που αντιμετωπίζουν ανάλογα περιστατικά, έρχεται να δώσει η τηλεφωνική γραμμή 15900, που δημιούργησαν η Γενική Γραμματεία Ισότητας και το υπουργείο Εσωτερικών και η οποία τέθηκε σε λειτουργία την περασμένη Παρασκευή.

Η συγκεκριμένη γραμμή είναι στελεχωμένη με εξειδικευμένο, επιστημονικό δυναμικό και λειτουργεί στα ελληνικά, τα αγγλικά και τα γαλλικά.

Η υφυπουργός Εσωτερικών Θεοδώρα Τζάκρη τόνισε ότι η κίνηση αυτή είναι η πρώτη μιας σειράς έργων. Ακολουθούν τον Σεπτέμβριο τα 14 Συμβουλευτικά Κέντρα στις αντίστοιχες Περιφέρειες και αργότερα οι 14 αντίστοιχοι ξενώνες. Παράλληλα διευκρίνισε ότι οι παραπάνω δομές θα στελεχωθούν με εξειδικευμένο προσωπικό, που βρίσκεται διαθέσιμο στη δημόσια διοίκηση.

Η γραμμή SOS 15900 θα παρέχει πληροφορίες για την αναζήτηση πρώτων βοηθειών, ψυχολογική υποστήριξη και νομικές συμβουλές, ενώ η δράση της θα ολοκληρωθεί με τη λειτουργία των ξενώνων όπου θα παραπέμπονται τα θύματα.

Η γ.γ. Ισότητας Μαρία Στρατηγάκη σημείωσε ότι «πρέπει να προσεγγίσουμε τις γυναίκες αυτές και να καταλάβουμε ότι το φαινόμενο είναι μαζικό».

Η Γ.Γ Ισότητας από τη χρηματοδότηση που λαμβάνει από το ΕΣΠΑ διαθέτει30 εκατ. ευρώ για την πρόληψη και αντιμετώπιση της έμφυλης βίας με τα Συμβουλευτικά Κέντρα, τους ξενώνες φιλοξενίας, την τηλεφωνική γραμμή SOS και την εκστρατεία ενημέρωσης της κοινής γνώμης..


http://www.rc-cafe.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]