ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

Στον χορό των ακαταλήψεων μπαίνουν και τα σχολεία της Ηπείρου στα πλάισια των αντιδράσεων για τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων.Οι μαθητές ζητούν απο το Υπουργείο να πάρει πίσω τα μέτρα που εξήγγειλε.Οι κινητοποιήσεις θα ενταθούν  μέσα στην επόμενη εβδομάδα ,κατά τη συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς.Στη Φιλιππιάδα καταλήψεις ξεκίνησαν 2 λύκεια .«Σκοπός μας είναι να μην γίνει καμία συγχώνευση» έλεγαν χθες γονείς και μαθητές, που πραγματοποίησαν πορεία μέχρι το Δημαρχείο της πόλης.

Στο Δήμο Ζηρού, συγχωνεύεται το 1ο και το 2ο Λύκειο, καθώς και το 1ο και το 2ο Γυμνάσιο.
«Θα δημιουργηθούν μεγάλα τμήματα, αν ισχύσουν τα μέτρα του Υπουργείου» έλεγαν χθες γονείς. Κλειστό είναι και το Γυμνάσιο Κεφαλόβρυσου.Το αίτημα των μαθητών αλλά και  των γονιών είναι να μήν κλείσει κανένα σχολείο και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να το καταφέρουν.Εχθές πραγματοποιήθηκε και συλλαλητήριο παρουσία μαθητών και καθηγητών στο κέντρο της  πόλης των Ιωαννίνων  ενάντια στις συγχωνεύσεις -καταργήσεις των σχολείων.
Υπο κατάληψη τελούν πείπου 100 σχολεία σε όλη την Ελλάδα μέχρι εχθές.Οι περισσότερες καταλήψεις καταγράφονται στη Θεσσαλία (περί τα 35 σχολεία), τη δυτική Μακεδονία (15) και τη Πελοπόννησο (12).



πρωινός λόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]