ΚΑΤΑΡΡΙΦΘΗΚΕ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΕΓΓΑΖΗ

Επίθεση με πυρά πυροβολικού δέχεται το κέντρο της Βεγγάζης, μετέδωσε το Αλ Τζαζίρα, ενώ σύμφωνα με το Reuters, μαχητικό αεροσκάφος καταρρίφθηκε πάνω από τη Βεγγάζη και συνετρίβη.

Νωρίτερα τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία είχαν μεταδώσει ότι μαχητικό αεροσκάφος είχε βομβαρδίσει περιοχή της νοτιοδυτικής Βεγγάζης, ενώ εκρήξεις ακούγονταν και κατά τη διάρκεια της νύχτας, χωρίς να μπορεί να προσδιοριστεί εάν επρόκειτο για βομβαρδισμούς ή για πυρά αντιαεροπορικών συστοιχιών
.

Πάντως, το καθεστώς της Τρίπολης κατηγόρησε τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις ότι παραβιάζουν την κατάπαυση του πυρός με επιθέσεις εναντίον των πιστών στον Καντάφι δυνάμεων στην περιοχή Αλ Μαγκρούν, περίπου 80 χλμ νοτίως της Βεγγάζης.

Σύμφωνα με το λίβυο υφυπουργό Εξωτερικών, «ο στρατός δεν επιχειρεί εναντίον τους για να μην παραβιάσει την κατάπαυση του πυρός που κήρυξε χθες η Τρίπολη».

Ωστόσο, οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι η κατάπαυση του πυρός δεν τηρείται από το καθεστώς.

Το τηλεοπτικό δίκτυο al Jazeera μετέδωσε ότι ο Λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για την απόφαση του ΟΗΕ για τερματισμό της βίας στη Λιβύη, κάνοντας λόγο για «ωμή» και «αποικιοκρατική» προσέγγιση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]