ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΟ ΠΑΤΡΙΚΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΤΟΛΗ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΥ

Είναι πλέον οριστικό. Βγαίνει «στο σφυρί» την Τετάρτη ένα τμήμα της ακίνητης περιουσίας του Τόλη Βοσκόπουλου προκειμένου να καλυφθεί ένα μέρος της αναγκαστικής είσπραξης οφειλών του προς το Δημόσιο ύψους 5.884.924,32 ευρώ που προέρχονται από φόρους εισοδήματος και φορολογικές παραβάσεις.

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά απέρριψε την ανακοπή που υπέβαλε ο τραγουδιστής κατά της έκθεσης αναγκαστικής κατάσχεσης που είχε κάνει δικαστικός επιμελητής πριν από δύο χρόνια στο πατρικό του ακίνητο στην κτηματική περιφέρεια του Δήμου Κορυδαλλού. Έτσι, αφού απορρίφθηκαν όλοι οι νομικοί ισχυρισμοί, άναψε το «πράσινο φως» για τον αναγκαστικό πλειστηριασμό, ο οποίος θα διεξαχθεί το απόγευμα της Τετάρτης στο Ειρηνοδικείο Νίκαιας, ενώπιον συμβολαιογράφου.

Όπως αποκαλύπτει το «Έθνος», η διαδικασία είχε ουσιαστικά «παγώσει» από τις 19-2-09, που είχε γίνει η έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης. Ωστόσο προωθήθηκε τώρα με τις διαδικασίες της νέας νομοθεσίας για τις φορολογικές δίκες - εξπρές, που υποχρεώνουν τον προϊστάμενο κάθε ΔΟΥ να εκδίδει πρόγραμμα πλειστηριασμού της ακίνητης περιουσίας των οφειλετών του Δημοσίου μέσα σε τέσσερις το πολύ μήνες από την κατάσχεση.

Ο διοικητικός πρωτοδίκης Αν. Σταυρόπουλος, απορρίπτοντας την ανακοπή του Βοσκόπουλου κατά του Δημοσίου, άνοιξε τον δρόμο για τον μεθαυριανό πλειστηριασμό του ακινήτου, η αξία του οποίου εκτιμήθηκε στις 830.000 ευρώ. Ωστόσο, όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, η πρώτη προσφορά θα ξεκινήσει από τα 664.000 ευρώ. Το ακίνητο αφορά οικόπεδο περίπου 700τ.μ. με διάφορα παλαιά κτίσματα (κάποια θεωρούνται κατεδαφιστέα) και η αντικειμενική τους αξία έχει περιοριστεί στα 365.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δικαστική απόφαση υιοθετεί ουσιαστικά τη νομοθετική επιλογή των γρήγορων πλειστηριασμών σε βάρος της περιουσίας μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου, αποκρούοντας την επιχειρηματολογία του τραγουδιστή ότι δεν πρέπει να βγει ακόμα «στο σφυρί» η περιουσία του καθώς εκκρεμούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι αναιρέσεις που έχει υποβάλει κατά των φορολογικών προστίμων, προσαυξήσεων και γενικά των φορολογικών χρεών του. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι και σε αυτό το δικαστικό μέτωπο κάθε άλλο παρά ευχάριστα είναι τα πράγματα για τον Τόλη Βοσκόπουλο, καθώς ο εισηγητής στο ΣτΕ Ιω. Γράβαρης έχει ζητήσει την απόρριψη των αναιρέσεων και αναμένεται η απόφαση...
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]