ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Ο ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ.ΥΠΕΣΤΗ ΚΑΡΔΙΑΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΡΙΣΗ

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ο έκπτωτος πρόεδρος της Αιγύπτου μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Σαρμ Ελ Σέιχ εξαιτίας καρδιακού επεισοδίου που υπέστη ενώ ανακρινόταν για εγκλήματα κατά του αιγυπτιακού λαού!


Το αμερικανικό δίκτυο Fox News μετέδωσε ότι ο 82χρονος πρώην πρόεδρος υπέστη καρδιακή προσβολή κατά τη διάρκεια της ανάκρισής του για τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων του Φεβρουαρίου αλλά και αναφορικά με τα περιουσιακά του στοιχεία.


Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι πρόκειται για καρδιακό επεισόδιο και νοσηλεύεται στο διεθνές νοσοκομείο του Σαρμ ελ-Σέιχ, στη χερσόνησο του Σινά. Τα μέτρα ασφαλείας στην πόλη έχουν ενισχυθεί. Σύμφωνα με το Αλ Τζαζίρα, ο Μουμπάρακ παραπονιόταν εδώ και αρκετό καιρό πως δεν αισθανόταν καλά.

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, ο Μουμπάρακ μεταφέθηκε στο νοσοκομείο με θωρακισμένη Mercedes και συνοδευόμενος από άνδρες ασφαλείας. Μεταφέρθηκε στην VIP πτέρυγα του νοσοκομείου, το οποίο έκτοτε σταμάτησε να δέχεται ασθενείς, εκτός από τα επείγοντα περιστατικά. Περιπολικά, ασθενοφόρα και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν το νοσοκομείο.

Η ανάκριση του έκπτωτου προέδρου της Αιγύπτου διεξήχθη στην πόλη Ελ Τορ στην επαρχία του νότιου Σινά. Ο Μουμπάρακ έφτασε με ένα θωρακισμένο όχημα με τη συνοδεία υψηλής ασφάλειας από στρατιωτική μονάδα στο κτίριο όπου θα γινόταν η ανάκρισή του.

Εξαιτίας της ανάκρισης, μάλιστα, όλα τα γειτονικά κτίρια εκκενώθηκαν για λόγους ασφαλείας.

Ο Μουμπάρακ και η οικογένειά του έχουν τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό σε συγκρότημα που βρίσκεται στο θέρετρο Σαρμ Ελ Σέιχ στη επαρχία του νότιου Σινά, αφότου αναγκάστηκε να παραιτηθεί στις 11 Φεβρουαρίου.

Οι αντίπαλοι του πρώην προέδρου και ακτιβιστές με τις συνεχείς διαδηλώσεις τους ζητούν μια γρήγορη δίκη για τον Μουμπάρακ και τους βοηθούς του με την κατηγορία της διασπάθισης δισεκατομμυρίων δολαρίων κρατικών χρημάτων στη διάρκεια των δεκαετιών της εξουσίας του.

Ο έκπτωτος πρόεδρος αρνήθηκε ότι έχει καταθέσεις στο εξωτερικό και άλλα περιουσιακά στοιχεία και δέχτηκε να συνεργαστεί πλήρως με τις αρχές σε ηχογραφημένο μήνυμά του που μεταδόθηκε από τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια την Κυριακή.

Εικάζεται ότι ο πρώην πρόεδρος έχει αποκτήσει τεράστια περιουσία στα 30 χρόνια που βρίσκονταν στην εξουσία, το ύψος της οποίας κατά εκτιμήσεις που έχουν δημοσιευτεί σε δυτικά ΜΜΕ, ξεπερνά τα 40 δισεκατομμύρια δολάρια περιλαμβανόμενων ακινήτων στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες.

Επιδρομή στην πλατεία Ταχρίρ
Στρατιώτες και αστυνομικές δυνάμεις επέδραμαν στην πλατεία Ταχρίρ για να διαλύσουν την πενθήμερη καθιστική διαμαρτυρία χιλιάδων πολιτών που ζητούν να υπάρξει πολιτική διακυβέρνηση στη χώρα και την ταχύτερη προσαγωγή στην δικαιοσύνη των πρώην αξιωματούχων του καθεστώτος του Χόσνι Μουμπάρακ.Φωτογράφος του Reuters κατήγγειλε ότι είδε εκατοντάδες στρατιώτες στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου και πολλά στρατιωτικά οχήματα σε κάθε είσοδο της πλατείας που προσπαθούσαν να ανοίξουν τις διόδους που είχαν κλειστεί από τους πολυάριθμους διαδηλωτές.

Χιλιάδες εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ταχρίρ από την Παρασκευή, στις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις που έγιναν αφότου ο πρώην πρόεδρος Μουμπάρακ εξαναγκάστηκε σε παραίτηση. Ο στρατός απέτυχε να διαλύσει το συγκεντρωμένο πλήθος που παρέμεινε στην πλατεία μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.
http://www.newsit.gr/
http://www.sarotiko.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]