ΜΕΓΑΛΟΞΕΝΟΔΟΧΟΙ Απασχολούν «εξτρατζήδες» με 17 ευρώ μεροκάματο!


Το νόμο - λαιμητόμο των δικαιωμάτων των εργαζομένων του 2ου μνημονίου έχει βάλει σε εφαρμογή η εργοδοσία του ξενοδοχείου «Κάραβελ», η οποία προσλαμβάνει «εξτρά» εργαζόμενους κάτω των 25 ετών με 17 ευρώ μεροκάματο. Αυτές είναι οι συνέπειες της «τουριστικής ανάπτυξης» που στηρίζουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, τα οποία στο όνομα της ενίσχυσης της «ανταγωνιστικότητας» βάζουν πλάτη στην κατάργηση της σταθερής εργασίας με πλήρη δικαιώματα.

Το αίσχος της «εξτρά» απασχόλησης, δηλαδή της δουλειάς με σύμβαση μιας μέρας, δεν είναι αρκετό για την εργοδοσία του «Κάραβελ», η οποία αξιοποιεί όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που δώρισε στους επιχειρηματίες η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου. Τόσο σε χτεσινή διαμαρτυρία που έκανε το επιχειρησιακό σωματείο όσο και σε τηλεφωνική παρέμβαση του προέδρου του κλαδικού συνδικάτου της Αθήνας, η εργοδοσία εμφανίστηκε αδιάλλακτη, δηλώνοντας απλά ότι εφαρμόζει το νόμο.
Σημειώνεται ότι το μεροκάματο με βάση την κλαδική σύμβαση που παραμένει σε ισχύ για τους σερβιτόρους είναι στα 53 ευρώ καθαρά και για τους βοηθούς σερβιτόρους στα 46 ευρώ καθαρά. Σε αυτές τις ειδικότητες καταρχήν η εργοδοσία απασχολεί τους νέους κάτω των 25 ετών με 17 ευρώ μεροκάματο.
  • Σε 4ωρη στάση εργασίας προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο «Κινγκ Τζορτζ» του Ομίλου Δασκαλαντωνάκη, διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι από το Μάρτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]