ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Συμβολική κατάληψη του δημαρχείου Άρτας

Σε συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου Άρτας, από τις 10.00 το πρωί έως τις 13.00, προχώρησαν σήμερα οι εργαζόμενοι του Δήμου Αρταίων συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις που αποφάσισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ με αντίστοιχη κατάληψη στα δημαρχεία όλης της χώρας, αντιδρώντας στην υποχρηματοδότηση των ΟΤΑ. Κατά τη διάρκεια της κατάληψης οι δημοτικοί υπάλληλοι πραγματοποίησαν γενική συνέλευση στην αίθουσα του Δ.Σ. όπου ενημερώθηκαν από μέλη του σωματείου τους για τις συνέπειες των επερχόμενων «βάρβαρων»  μέτρων αλλά και για την προετοιμασία νέων κινητοποιήσεων, οι οποίες αναμένεται να ενταθούν το επόμενο διάστημα. Κατά τη διάρκεια της κατάληψης, οι δημότες δεν μπορούσαν να εξυπηρετηθούν από τις υπηρεσίες του Δήμου. Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αρταίων - και πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ - Νίκος Νικολάου σε δηλώσεις του μεταξύ άλλων ανέφερε:
«Η πολιτική του μνημονίου έχει σαν αποτέλεσμα την μείωση των εσόδων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κατά 50%. Οι δήμοι αδυνατούν να καταβάλουν λειτουργικές δαπάνες, να ασκήσουν πολιτική και οι ΟΤΑ οδηγούνται μαθηματικά σε  οικονομική κατάρρευση αλλά και την κατάργηση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών καθαριότητας και κοινωνικής πολιτικής. Ο αγώνας θα συνεχιστεί με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Σε τοπικό επίπεδο, οι πληροφορίες που υπάρχουν είναι ότι ο Δήμος μετά τις 13 Νοεμβρίου αδυνατεί να πληρώσει τους μισθούς. Καταλαβαίνετε από δω και πέρα τι θα βρούμε μπροστά μας και τι αγώνα θα πρέπει να κάνουμε εμείς οι εργαζόμενοι. Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε τίποτα με τους πολίτες, ίσα-ίσα τους θέλουμε να σταθούν στο πλευρό μας γιατί κι αυτοί αδικούνται κατάφορα και αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα στην καθημερινότητα».
Την συμπαράστασή τους στον αγώνα των εργαζομένων εξέφρασαν με την παρουσία τους στο χώρο της κινητοποίησης εκπρόσωποι φορέων και κομμάτων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]