ΜΟΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ Πανελλαδική κινητοποίηση αύριο

Μέρα αφιερωμένη στη μουσική και καλλιτεχνική εκπαίδευση θα είναι η αυριανή, με διαδηλώσεις των γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών των παραπάνω σχολείων από όλη τη χώρα. Η Πανελλήνια Ενωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων, μαθητικές κοινότητες και εκπαιδευτικοί προγραμματίζουν για την Τετάρτη, 30 Γενάρη, κινητοποιήσεις σε τρεις πόλεις:
-- Στην Αθήνα, στις 11 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος με διαδήλωση και μετά συναυλία από τα μουσικά σχολεία της Αττικής με συμμετοχή πολλών και γνωστών ερμηνευτών. Θα συμμετάσχουν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί από τα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία της Αθήνας, της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου.
-- Στη Θεσσαλονίκη, στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Αριστοτέλους με μουσικά και καλλιτεχνικά δρώμενα και διαδήλωση προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Θα συμμετάσχουν τα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας.
-- Στο Ηράκλειο Κρήτης, στις 11 το πρωί, στην πλατεία Ελευθερίας, με διαδήλωση των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων του νησιού στην περιφέρεια και μετά μουσικά και καλλιτεχνικά δρώμενα στη Λόντζα.

Τα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία εξακολουθούν να υπολειτουργούν με τεράστια κενά σε εκπαιδευτικούς καλλιτεχνικών μαθημάτων. Οπως σημειώνουν οι γονείς των μαθητών τους, από την αρχή της σχολικής χρονιάς πάνω από δέκα χιλιάδες διδακτικές ώρες χάνονται κάθε βδομάδα. Εκτιμούν δε ότι η στάση της κυβέρνησης, μέσω του υπουργείου Παιδείας, ισοδυναμεί με κυνική ομολογία ότι τα σχολεία οδηγούνται σε κλείσιμο. Το θέμα των κενών έφερε στη Βουλή και το ΚΚΕ με Ερωτήσεις του που οδήγησαν το υπουργείο Παιδείας σε αόριστες υποσχέσεις για κάλυψή τους.
«Ξέρουμε πως η κατάσταση αυτή δεν αφορά μόνο τα σχολεία μας», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ενωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων και αναφέρεται στις συνθήκες μέσα στις οποίες χιλιάδες παιδιά πηγαίνουν σχολείο, με προβλήματα στις μετακινήσεις, συγχωνεύσεις, κενά, υποσιτισμό, ανεργία των γονιών, χωρίς θέρμανση στο σπίτι και το σχολείο. Τονίζουν παράλληλα ότι «η μουσική και καλλιτεχνική εκπαίδευση είναι ανάγκη γιατί αναπτύσσει σε όλους τους νέους ανθρώπους την αισθητική αγωγή που βοηθά τόσο την ανάπτυξη κριτικής σκέψης όσο και του συναισθηματικού κόσμου στο βαθμό που είναι βέβαια ενταγμένη στη 12χρονη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]