5 ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΓΙΑ 192 ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ! ΕΛΕΟΣ!

Τα όσα μεταδίδουν νεοσύλλεκτοι που παρουσιάστηκαν στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού της Θήβας χωρία καμία αμφιβολία θα πρέπει να προβληματίσουν.

Οι “ανταποκριτές” του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων προέρχονται από την 324 ΕΣΣΟ.

Σύμφωνα μ΄ αυτά:

-    Στην Γ΄πυροβολαρχία υπήρχαν 4 ουλαμοί και σε κάθε ουλαμό υπήρχαν 48κρεβάτια, σύνολο 192. Για τους 192 στρατιώτες... λοιπόν υπήρχαν 10 τουαλέτες εκ των οποίων λειτουργούσαν ΜΟΝΟ οι 5. Σκεφτείτε λοιπόν τι γινόταν σε αυτές τις 5,εκτός απ' την βρώμα υπήρχε και συνωστισμός τις περισσότερες φορές. Όσες απ' τις τουαλέτες που δεν λειτουργούσαν αντιμετώπιζαν θέμα με τα καζανάκια, γι' αυτό το λόγο και ένας φαντάρος απ' τον ουλαμό μας που ήταν υδραυλικός προσφέρθηκε να τις φτιάξει. 



Μάταια όμως, όσες φορές και εάν το είπαν, τα στελέχη με πρωτομάστορα τον κατά τα άλλα "ξηγημένο" διοικητή σφύριζαν αδιάφορα. Απ' την άλλη όμως όποτε προέκυπτε θέμα σε τουαλέτα του διοικητηρίου που στεγαζόταν στο ισόγειο της Β' πυροβολαρχίας καλούσαν άμεσα τον πρόθυμο συνάδελφό μας - υδραυλικό.

Για τις καθαριότητες wc να συμπληρώσω πως δεν υπήρχαν ούτε γάντια, ούτε κάποιο χημικό καθαριστικό για απολύμανση, η όλη δουλειά γινόταν με νερό σκέτο και εάν ήσουν τυχερός μπορεί να έβρισκες γάντια από άλλον φαντάρο.

-    Από τις 21/1 έως τις 15/2 που ορκιστήκαμε ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΝΤΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΜΙΑ! Όταν ο καυστήρας άναβε, το ζεστό νερό δεν έφτανε στα ντους. Τα καλοριφέρ που δούλευαν απ' τον ίδιο καυστήρα το πολύ να δούλεψαν συνολικά 10 ημέρες και κυρίως τις πρώτες. Όποτε αναφέραμε το ζήτημα στον διοικητή μας έλεγε "Εγώ ενημέρωσα" σαν να μας έλεγε μην με ξαναζαλίσετε με το ίδιο θέμα. 

Όταν μετά από ημέρες ανακάλυψαν πως είχε πρόβλημα ο καυστήρας, πάλι συνάδελφος φαντάρος - καυστηρατζής το έφτιαξε αλλά το ειρωνικό της υπόθεσης είναι πως του ανέθεσαν να το κάνει 3 ημέρες προτού φύγουμε, ενώ ο ίδιος τους το είχε προτείνει αρκετές μέρες νωρίτερα.

-    Το επισφράγισμα φάνηκε απ' το γεγονός πως όταν επιστρέψαμε απ' την άδεια ορκωμοσίας για τις μεταθέσεις μας και διανυκτερεύσαμε ακόμη μια βραδιά στην Γ' πυροβολαρχία πάλι ΔΕΝ ΑΝΑΨΑΝ ΤΑ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ. Αναφέρομαι στο βράδυ της Τετάρτης 20/2 που από πολλά παιδιά χαρακτηρίστηκε ως το πιο κρύο βράδυ που περάσαμε στο ΚΕΠΒ Θήβας…Όπως αντιλαμβάνεστε όλα αυτά προκάλεσαν θέματα υγείας σε πάρα πολλούς φαντάρους, ΟΛΟΙ αρρωστήσαμε, κάθε ημέρα είχαμε παιδιά στα ιατρεία του κέντρου και στο 401 όπου μάλιστα εντοπίστηκαν αρκετές περιπτώσεις βρογχοπνευμονίας απ'τους εκεί ιατρούς.

-    Οφείλω να πω πως υπήρξε και μια λαμπρή εξαίρεση στην 2η μοίρα, ένα στέλεχος που έδειξε πως είναι άνθρωπος και μας είδε σαν παιδιά του. Αναφέρομαι στον υπολοχαγό Κάκο, ο οποίος όταν έμαθε το πρόβλημα πήρε πρωτοβουλία και δίχως να μιλήσει στον διοικητή μας άνοιξε το κτήριο της άδειας από κόσμο Α πυροβολαρχίας και είχε βάλει τον καυστήρα να λειτουργήσει απ' τις 1 έως τις 4μμ. 


ΠΗΓΗ onalaert.gr
απο το ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]