ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Γραμματεία Ιωαννίνων του ΜΑΣ: Καταγγελία για την άδικη απόλυση στην «Πίνδο»


Η Γραμματεία Ιωαννίνων του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστώνκαταγγέλλει την τρομοκρατική απόλυση της εργαζόμενης στην «Πίνδο», Αλίκης Γιώτη, επειδή μπήκε μπροστά στους αγώνες για τη διεκδίκηση των δεδουλευμένων των εργαζομένων στην επιχείρηση.
Οι δυνάμεις του ΜΑΣ στα ΑΕΙ και ΤΕΙ των Ιωαννίνων έβαλαν προς ψήφιση στα Διοικητικά Συμβούλια των τμημάτων το ψήφισμα καταδίκης της απόλυσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δυνάμεις της ΔΑΠ, της ΠΑΣΠ και των ΕΑΑΚ ψήφισαν κατά.

Στο ψήφισμα αναφέρεται: «Καταδικάζουμε την άδικη απόλυση της Αλίκης Γιώτη, επειδή μπήκε μπροστά στη διεκδίκηση των δεδουλευμένων για όλους τους, πάνω από 7 μήνες, απλήρωτους εργαζόμενους στην επιχείρηση "Πίνδος".
Η απόλυση αυτή είναι καθαρά εκδικητική, στόχο έχει όλους τους απλήρωτους εργαζόμενους σε "Πίνδο", "Πέτσιο", "Δωδώνη" και άλλα εργοστάσια. Όλους τους απλήρωτους σε σούπερ μάρκετ της περιοχής. Στόχο έχει να τρομοκρατήσει και εμάς, τους νέους, επόμενους εργαζόμενους. Τέτοιου είδους κινήσεις της εργοδοσίας μάς στέλνουν μήνυμα: "Μην αγωνίζεσαι, σκύψε το κεφάλι, συμβιβάσου".
Στο μήνυμά τους απαντάμε: "Δε μας φοβίζουν! Μας εξοργίζουν! Δούλοι του 21ου αιώνα δε θα γίνουμε!".
Όποιος αποδέχεται την απόλυση εργαζόμενης στην "Πίνδο", επειδή αγωνίστηκε για τα απλήρωτα δεδουλευμένα της, αποδέχεται την απλήρωτη εργασία, αποδέχεται τη μείωση μισθών, δικαιωμάτων, δίνει το δικαίωμα στα αφεντικά να απολύουν και να τσαλαπατάνε την αξιοπρέπεια των σημερινών εργαζόμενων με το "έτσι θέλω". Αν τα αποδεχτούμε σήμερα αυτά, αύριο θα γίνονται και σε εμάς!
  • Καταδικάζουμε την άδικη και εκδικητική απόλυση και απαιτούμε να ανακληθεί άμεσα.
  • Να δοθούν τώρα όλα τα δεδουλευμένα χωρίς μειώσεις μισθών.
  • Είμαστε στο πλευρό όλων των απλήρωτων εργαζόμενων που δίκαια αγωνίζονται για τα δεδουλευμένα τους.
  • Όποιοι νόμοι αφήνουν απλήρωτους εργαζόμενους για μήνες, που επιτρέπουν απολύσεις, είναι παράνομοι για εμάς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]