ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Διαδήλωσαν μαζικά ενάντια στην εργοδοτική επιθετικότητα Να ανακληθεί άμεσα η τρομοκρατική απόλυση στην «Πίνδο» απαίτησαν όσοι συμμετείχαν στην κινητοποίηση που οργάνωσε το ΠΑΜΕ


Ηχηρή αγωνιστική απάντηση στην εργοδοτική τρομοκρατία και στην εκμετάλλευση, στην πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ, που δίνει γη και ύδωρ στο κεφάλαιο και τις επιχειρήσεις, για φτηνούς και απλήρωτους εργάτες, αυξάνει την ανεργία και τη δυστυχία των εργατικών - λαϊκών οικογενειών, δόθηκε χτες το απόγευμα στα Γιάννενα στο πανεργατικό συλλαλητήριο που διοργάνωσε η τοπική γραμματεία του ΠΑΜΕ.
Απλήρωτοι εργάτες, απολυμένοι, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι που έχουν υποστεί μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, άνεργοι, νέοι και γυναίκες με κυρίαρχο σύνθημα «όλοι για έναν και ένας για όλους» ένωσαν τις φωνές τους στον κοινό ταξικό αγώνα.
Συγκεντρώθηκαν στο Δημαρχείο της πόλης για να εκφράσουν παράλληλα την πλατιά λαϊκή συμπαράσταση και αλληλεγγύη στη βιομηχανική πρωτοπόρα εργάτρια και μητέρα που απέλυσε η «ΠΙΝΔΟΣ» με στόχο να φρενάρει την οργανωμένη αντίδραση των απλήρωτων εργατών απέναντι στις μειώσεις των μισθών που στηρίζει και η διοίκηση του επιχειρησιακού σωματείου (ΠΑΣΚΕ).
Να ανακληθεί τώρα η τρομοκρατική απόλυση
Μέσα σε χειροκροτήματα και συνθήματα η βιομηχανική εργάτρια Αλίκη Γιώτη με μεστά αλλά γεμάτα ουσία λόγια υπογράμμισε ότι η απόλυση δεν είναι προσωπική υπόθεση, αφορά όλους τους εργάτες που σηκώνουν κεφάλι και αντιδρούν στην επίθεση της εργοδοσίας. «Πρέπει σημείωσε να αντιδράσουμε σε όλα τα κατεστημένα, σε όλους τους προβοκάτορες. Πρέπει να συσπειρωθούμε σε όλους τους χώρους δουλειάς, να μην περάσει καμία μείωση μισθών. Να απαιτήσουμε τα δεδουλευμένα μας. Δε θα μας βάλουν κάτω» είπε.
Τη συγκέντρωση άνοιξε ο Λευτέρης Μόκας εκ μέρους του Σωματείου Φαρμάκου που αναφέρθηκε στην απλήρωτη εργασία των εργαζομένων της ΠΡΟΣΥΦΙΠΕ (φαρμακαποθήκη) οι οποίοι με απόφαση της γενικής τους συνέλευσης και τη στήριξη της κλαδικής Ομοσπονδίας προχωρούν σήμερα σε απεργία διεκδικώντας τα δεδουλευμένα και καμία μείωση μισθών. Αναδεικνύουν παράλληλα την ανάγκη το φάρμακο, η υγεία συνολικά να είναι αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν.
Η κεντρική ομιλία έγινε από τον εργάτη στην ΠΙΝΔΟ, στέλεχος του ΠΑΜΕ και μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Συνεταιριστικών Υπαλλήλων Χρήστο Δούβλη που αναφέρθηκε στον αμέτρητο κατάλογο των επιχειρήσεων όπου κυριαρχεί η απλήρωτη εργασία αλλά και απολύσεις με την ανοχή και στήριξη του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Αυτή η υπονομευτική για τα συμφέροντα των εργατών στάση επιβεβαιώθηκε και στη χτεσινή προγραμματισμένη και συμφωνημένη μετά από τις επαναλαμβανόμενες παρεμβάσεις του ΠΑΜΕ συνεδρίαση του Εργατικού Κέντρου, με θέμα την ανάκληση της τρομοκρατικής απόλυσης στην ΠΙΝΔΟ στην οποία ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ δεν πήγαν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]