ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

ΙΩΑΝΝΙΝΑ:Δανειολήπτης κούρεψε το χρέος του σε 3 τράπεζες κατά 83.000 ευρώ!!

Στο θέμα αναφέρθηκε η εφημερίδα ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟΣ όπου έγραψε σχετικά:"Μπορεί οι τράπεζες να μην δείχνουν και το πιο… φιλικό τους πρόσωπο προς τους πολίτες που λόγω αντικειμενικής δυσκολίας έχουν πραγματική ανάγκη για διακανονισμό, ωστόσο η Δικαιοσύνη δεν είναι πάντα… τυφλή. Αυτό συνέβη σε υπερχρεωμένο  Γιαννιώτη δανειολήπτη, μέλος του Ινστιτούτου Προστασίας Καταναλωτών Ηπείρου, ο οποίος πέτυχε «κούρεμα» χρέους σχεδόν 83.000 ευρώ, από τα περίπου 93.000 ευρώ που χρωστούσε σε τρεις τράπεζες! Το αξιοσημείωτο στην συγκεκριμένη περίπτωση, είναι ότι ο πολίτης δικαιώθηκε για δεύτερη φορά, αφού αν και η πρωτόδικη απόφαση του Ειρηνοδικείου ήταν και πάλι υπέρ του, η μια τράπεζα άσκησε έφεση και η υπόθεση παραπέμφθηκε στο Πρωτοδικείο, όπου και τελεσιδίκησε υπέρ του δανειολήπτη. Ο «Π.Λ.» επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του ΙΝΚΑ Ηπείρου κ. Χριστόδουλο Πάντο, ο οποίος αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για την θετική έκβαση της υπόθεσης αναφέρθηκε στο ιστορικό της. 

Ο δικαιωμένος δανειολήπτης που έκανε χρήση των ευεργετικών διατάξεων του Ν.3869/2010 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, είναι 36 ετών άγαμος, υπάλληλος σε Σούπερ Μάρκετ με ατομικό εισόδημα 906 ευρώ, χωρίς να έχει στην ιδιοκτησία του σπίτι.
Διαμένει σε νοικιασμένο στα Γιάννενα και το μηνιαίο μίσθωμα που καταβάλει ανέρχεται στο ποσό των 320 ευρώ. Το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο που έχει είναι ένα αυτοκίνητο μάρκας  CITROEN 1360 cc έτους 2000, η εμπορική αξία του οποίου ανέρχεται στο ποσό των 2.000 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]