ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ.

Ψυχάρης Σταύρος 
Είναι γνωστός ο Ψυχάρης Σταύρος ως πρόεδρος στον Όμιλο Τηλέτυπος και τον ΔΟΛ. Είναι ή ήταν ικανός ως επιχειρηματίας ωστόσο μάλλον τα γεγονότα αποδεικνύουν ότι έχει χάσει τα νερά του. Παραθέτω ορισμένα γεγονότα. 
Η Τηλέτυπος όπου προεδρεύει έχει οδηγηθεί στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Οι μετοχές της έχουν μπει σε επιτήρηση στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Η εταιρεία Τηλέτυπος έχει πάρει ομολογιακό δάνειο 98.000.000 από πέντε τράπεζες με ενέχυρο το σήμα του σταθμού της (MEGA), την ταινιοθήκη της κ.α. Αυτά τα δάνεια είχαν καταγγελθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα όμως πως συμπίπτουν, σε ορισμένες εκτιμήσεις για αγοραπωλησίες σταθμών όπως του 902, ΔΟΛ και ΣΥΡΙΖΑ είναι ερώτημα. 

Ο όμιλος την περίοδο 2010-2012 καθώς και το Α’ τρίμηνο το 2013 παρουσίασε σημαντικές ζημίες που, αν συνεχιστούν, μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την τιμή της μετοχής της Εταιρείας, καθώς και την ικανότητα του Ομίλου να αντλεί με ευνοϊκού όρους ίδια ή/και δανεικά κεφάλαια. 
Από το ενημερωτικό δελτίο της εταιρείας προς το Χρηματιστήριο Αθηνών προκύπτει : 
«Ο Όμιλος κατά την τριετία 2010-2012 παρουσίασε ζημιογόνα αποτελέσματα μετά από φόρους και ειδικότερα, κατά τις χρήσεις 2010-2012 παρουσίασε ζημίες μετά από φόρους ύψους 27.468.000 € και 22.208.000 € αντίστοιχα. Η Διοίκηση του Ομίλου εκτιμά ότι οι προοπτικές για το 2013 διαγράφονται δυσμενείς και δεν είναι δυνατή η εκτίμηση της ετήσιας διαφημιστικής δαπάνης. Ήδη στο Α’ τρίμηνο του 2013 οι ζημίες μετά φόρων του Ομίλου ανήλθαν σε 10.976.000 € έναντι 4.299.000 € το Α’ τρίμηνο του 2012, προδιαγράφοντας μια αρνητική τάση για τη χρήση. 
Έχει χάσει το μπούσουλα φαίνεται ο Ψυχάρης. Το ίδιο δελτίο αναφέρει επίσης: 
«Ορισμένα μέλη του Δ.Σ. της εταιρείας και κύριοι μέτοχοι ενδέχεται να αντιμετωπίσουν συγκρούσεις συμφερόντων». 
Πάντα από το δελτίο : 
«Η ΔΟΛ Α.Ε. συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ με 22,11% και στο Δ.Σ. της εταιρείας προεδρεύει ο κ. Σταύρος Ψυχάρης και Αντιπρόεδρος είναι ο κ. Παναγιώτης Ψυχάρης. Παράλληλα η ΔΟΛ Α.Ε. συμμετέχει στην εταιρεία παραγωγής τηλεοπτικών προγραμμάτων Studio ATA A.E. με 99,30%. Η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ διατηρεί μακρόχρονη συνεργασία με την ΑΤΑ Α.Ε. και την 31.3.2013 υφίσταντο υποχρεώσεις της εταιρείας προς την ΑΤΑ Α.Ε. ύψους 6,6 εκατ. €. Παράλληλα την 31.3.2013 υφίσταντο και απαιτήσεις της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. προς τη ΔΟΛ Α.Ε. ύψους 2,7 εκατ. €». 
Ο ΔΟΛ με πρόεδρο επίσης τον Ψυχάρη, όπως φαίνεται χρωστάει στην ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ, με πρόεδρο επίσης τον Ψυχάρη. Αυτό είναι ηθικόν κατά τον πρόεδρο. Δηλαδή ο μεγαλομέτοχος ΔΟΛ χρωστάει στην - κινδυνεύουσα - εταιρεία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ 2,7 εκατ. € και η Studio ΑΤΑ Α.Ε που ανήκει στο ΔΟΛ, δηλαδή στον Ψυχάρη, έχει λαμβάνειν 6,6 εκατ. € από την ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ με πρόεδρο τον Ψυχάρη. 
Όπως αναφέρεται στο ίδιο δελτίο προς το Χρηματιστήριο Αθηνών, στόχος της εταιρείας ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ, υπό τον πρόεδρο Ψυχάρη, είναι η μείωση του λειτουργικού κόστους τουλάχιστον 28% άμεσα. Αυτό σημαίνει μείωση μισθών και απολύσεις. Ήδη το 2012 έγινε μείωση κατά 12% του λειτουργικού κόστους και μείωση προσωπικού τα τελευταία χρόνια κατά 90 περίπου άτομα. Αυτός είναι ο βασικός στόχος κατά τον πρόεδρο για να αντιμετωπίσει τους κινδύνους της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ δηλαδή απολύσεις και μειώσεις μισθών και φυσικά να εξασφαλίσει να εισπράξει η ΑΤΑ Α.Ε. του ΔΟΛ τα 6,6 εκατ. € από την ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ. Αυτό κι αν είναι ηθική. 
Πέρα απ’ όλα αυτά χρειάζεται ο κ. πρόεδρος να απαντήσει : τι γίνεται με την off shore Benbay Limited του Ρέστη και τα δημοσιεύματα στον τύπο, βλέπε εφημερίδα «ΠΑΡΟΝ» στις 8 Μάη 2012 που αναφέρει : 
«Ψυχάρης 59,783% - Ρέστης 19,463%. Και επίσημα ανακοίνωσε το Ίδρυμα Λαμπράκη την πώληση των μετοχών του στο ΔΟΛ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση προς το ΧΑΑ το Ίδρυμα πούλησε 20.649.555 κοινές ονομαστικές μετοχές μετά δικαιώματος ψήφου, που αντιστοιχούν στο 24,879% του μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας, έναντι τιμήματος που ανέρχεται στο ποσό των 0,174 ευρώ ανά μετοχή. Πλέον ο Σταύρος Ψυχάρης έχει 49.622.418 δικαιώματα ψήφου (59,786%) και ο Βίκτωρας Ρέστης – μέσω της Benbay Limited – 16.154.563 δικαιώματα ψήφου (19,463%). Το υπόλοιπο των μετοχών και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας (20,751%) ανήκει σε περίπου 17.400 μετόχους περίπου». 
Είναι εμφανές ότι στη ζούγκλα του καπιταλισμού είναι κυριολεκτικά σφαγείο ο ανταγωνισμός μεταξύ των καπιταλιστών ακόμη και αυτών που συμμετέχουν στην ίδια εταιρεία. Μέσα σ’ αυτό το σύστημα που στηρίζει ο Ψυχάρης προσπαθεί να κατοχυρώσει τα κέρδη του. Ως διαχειριστής και ιδιοκτήτης μεγάλων επιχειρήσεων βλέπει ότι δεν τα πάει καλά. Έχει χάσει και το «μπούσουλα» όπως φαίνεται. Παίζει γι’ αυτό το χαρτί του αισχρού αντικομμουνισμού, προσπαθώντας φαίνεται να καλύψει τα δικά του αδιέξοδα ως ιδιοκτήτης και πρόεδρος. Το ΚΚΕ πούλησε τον 902 για να εξασφαλιστούν οι εργαζόμενοι και τα ασφαλιστικά ταμεία. Ο Ψυχάρης προσπαθεί να εξασφαλίσει κέρδη και οι εργαζόμενοι να οδηγούνται στο γκρεμό. 
ΤΕΛΟΣ ΛΟΙΠΟΝ. Αφού η ίδια η εταιρεία μιλάει για κινδύνους έλλειψης ρευστότητας της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ, ότι δεν πρόκειται να ανακάμψει η εταιρεία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ άμεσα και να μην έχει ζημίες, ο πρόεδρος πρέπει ΔΗΜΟΣΙΑ να πει: 
1. Πως θα εξασφαλίσει τα δικαιώματα των εργαζομένων και τα ασφαλιστικά ταμεία. 
2. Πως θα εξυπηρετήσει τα δάνεια στις τράπεζες. 

Μέχρι στιγμής δε λέει τίποτα γι’ αυτά. Ποιεί την νήσσα γιατί θα ακολουθήσει την πεπατημένη των καπιταλιστών. 
Το χαρτί του αντικομμουνισμού δεν έχει αξία όσα και να λέει ο πρόεδρος Ψυχάρης για να ξεπεράσει την κρίση. Η κρίση του συστήματος που στηρίζει έχει τους δικούς του νόμους. 

 zougla 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]