Τραγωδία στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» - Ανακοίνωση του Συνδικάτου Επισιτισμού, Τουρισμού

Μια υπάλληλος σε εταιρεία τροφοδοσίας (κέτερινγκ) έχασε τη ζωή της τη Δευτέρα 21 Απρίλη στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα παρασύρθηκε από λεωφορείο που μεταφέρει επιβάτες εντός του αεροδρομίου. Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας διεξάγει προανάκριση για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου της υπαλλήλου.  

Με ανακοίνωσή της η διοίκηση του Συνδικάτου Επισιτισμού, Τουρισμού, Ξενοδοχείων Νομού Αττικής, αφού εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια της αδικοχαμένης εργαζόμενης από το τραγικό ατύχημα, επισημαίνει:

«Αν και δεν έχουν διευκρινιστεί οι αιτίες του ατυχήματος αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ότι στον καπιταλισμό η ανθρώπινη ζωή δεν έχει καμία αξία. Την ίδια στιγμή που σε ένα από τα πλέον σύγχρονα αεροδρόμια παγκοσμίως παίρνονται όλα τα μέτρα που κρίνονται απαραίτητα για την ασφάλεια των εμπορευμάτων, δεν λαμβάνονται όλα εκείνα τα μέτρα που είναι απαραίτητα για την ασφάλεια των εργαζομένων.

Καλούμε όλα τα σωματεία σε όλους τους κλάδους να εντείνουν τον αγώνα για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς.

Μπροστά στη νέα τουριστική περίοδο, όπου προβλέπονται νέα ρεκόρ αφίξεων και κερδών για τους μεγαλοξενοδόχους, το Συνδικάτο και τα σωματεία του κλάδου καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα σωματεία τους και να παλέψουν για αξιοπρεπείς και ανθρώπινους όρους και συνθήκες εργασίας».
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]