ΙΩΑΝΝΙΝΑ:"Υστατο Χαίρε" στον Μητροπολίτη Ιωαννίνων Θεόκλητο(φωτορεπορτάζ και βίντεο)



ΙΩΑΝΝΙΝΑ:Μέσα σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε σήμερα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγιου ΑΘανασίου στις 15.00 το μεσημέρι ,η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπλίτη Ιωαννίνων Θεόκλητου,προεξάροχοντος του  Αρχιεπίσκοπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου.



Παρών και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και προσωπικός του φίλος κ.Κάρολος Παπούλιας ,ο οποίος κατέθεσε δάφνινο στεφάνι και τον ασπάστηκε ιδιαίτερα συγκινημένος.



Συγκινημένος ήταν και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ.Αλέξανδρος Καχριμάνης που δεν μπόρεσε να κρύψει την συναισθηματική του φόρτιση και βούρκωσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας  του στην οποία τόνισε πως«Η Εκκλησία της Ελλάδας έχασε ένα από τα πιο δυναμικά στελέχη της»


Βαθιά συγκινημένος και οΔήμαρχος των Ιωαννίνων κ.Φ.Φίλιος ,ο οποίος δεν  παρέλειψε να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο πόσο καινοτόμος και ριζοσπάστης υπήρξε ο μακαριστός ως ιεράρχης
Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δαβάκης και απο την Ελληνική Βουλή ο  ο Αντιπρόεδρος Γεώργιος Καλαντζής. Παρών και ο Γενικός Διευθυντής της Εθνικής Τράπεζας  Γιώργος Μαλιγιάννης.



Ξεχωριστή  και τιμητική και η εκπροσώπηση του Οικουμενικού Πατριάρχη από τον ηγούμενο της πατριαρχικής και σταυροπηγιακής μονής της Αγίας Αναστασίας, μητροπολίτη Μιλήτου κ. Απόστολο.



Δεν ήταν μόνο όμως οι πολιτικές ,οι αστυνομικές και οι στρατιωτικές δυνάμεις της Ηπείρου  και   επίσκοποι απο όλη τη χώρα στο Υστατο Χαίρε στον Μακαριστό Θεόκλητο αλλά και απλός κόσμος ,πιστοί όλων των ηλικιών   που έδωσαν  και αυτοί  το δικό τους "Παρών" ..







Ακολούθησε  πομπή προς τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κοπάνων με τη φιλαρμονική του Δήμου να παίζει πένθιμα εμβατήρια και το κλίμα συγκίνησης να είναι έντονο στους γιαννιώτικους δρόμους...



Την πομπή ακολουθούσαν στραρτιωτικά αγήματα και όλοι οι ιερείς της Μητρόπολης 



Η σεπτή σορός του μακαριστού ετάφη σε ξεχωριτό χώρο στον περίβολο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Κοπάνων στον χώρο που βρίσκονται ενταφισμένοι και άλλοι μητροπολίτες





Τα στρατιωτικά αγήματα πυροβόλησαν 3 φορές στον αέρα ενώ ακούστηκε και ο εθνικός Υμνος 













Ετσι έπεσε η αυλαία στη γη για τον  μακαριστό μητροπολίτη  Ιωαννίνων Θεόκλητο ,στις καρδιές όμως  όσων τον γνώρισαν  και τον έζησαν   η αυλαία δεν θα πέσει ποτέ..






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]