ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ:Συνελήφθησαν 15 Αλβανοί για παράνομη κοπή αρωματικών φυτών .Είχαν κόψει (4,5) τόνους και τα συσκεύαζαν με σκοπό την εμπορία(ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ)

Σύλληψη δεκαπέντε Αλβανών για παράνομη κοπή μεγάλων ποσοτήτων αρωματικών φυτών σε δασική περιοχή στον Τσαμαντά Θεσπρωτίας  κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα
Είχαν κόψει (4,5) τόνους αρωματικά φυτά, τα οποία συσκεύαζαν με σκοπό την εμπορία
Στο πλαίσιο συντονισμένων αστυνο
μικών δράσεων για την πάταξη της λαθροϋλοτομίας, σήμερα (31.07.2014) το πρωί σε δασική περιοχή στον Τσαμαντά Θεσπρωτίας κοντά στην ελληνοαλβανική οριογραμμή, αστυνομικοί του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών συνέλαβαν δεκαπέντε αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας από 20 έως 58 ετών, για παράνομη κοπή μεγάλων ποσοτήτων αρωματικών φυτών και παράνομη είσοδο στη χώρα. 
Η οργανωμένη διακλαδική αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη των δραστών πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στη θέση Χιονάδες στον Τσαμαντά Θεσπρωτίας και συμμετείχαν αστυνομικοί των Β΄ και Α΄ Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, της Ο.Π.Κ.Ε. Θεσπρωτίας και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, οι δράστες  κατελήφθησαν επ΄ αυτοφώρω να  έχουν συλλέξει παράνομα και να συσκευάζουν σε τσουβάλια, με σκοπό την εμπορία, μεγάλες ποσότητες αρωματικών φυτών (σφακίδια).
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο χώρο, βρέθηκαν: 
(4500) κιλά κομμένα αρωματικά φυτά, εκ των οποίων τα (540) κιλά ήταν συσκευασμένα σε τσουβάλια.
επτά (7) δρεπάνια
μία ζυγαριά
Οι συλληφθέντες, οι οποίοι είχαν εισέλθει στο ελληνικό έδαφος από μη ελεγχόμενη μεθοριακή διάβαση και στερούνταν παντελώς ταξιδιωτικών εγγράφων, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.
Την προανάκριση ενεργεί το Β΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών προκειμένου να διευκρινιστεί το εύρος της δράσης των εμπλεκόμενων  δραστών.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]