ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Καλοκαίρι 2014!Η Πάργα ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς και κοσμοπολίτικους προορισμούς(βίντεο)



Η Πάργα, είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς και κοσμοπολίτικους προορισμούς διακοπών της Ελλάδας. 
Είναι  αμφιθεατρικά χτισμένη, κάτω από το επιβλητικό, ιστορικό της κάστρο, και μαγεύει κάθε επισκέπτη με την υπέροχη θέα προς το Ιόνιο Πέλαγος και το καταπράσινο νησάκι της Παναγιάς. 
Eίναι ιστορική περιοχή ,καθώς  στο πέρασμα των αιώνων διεκδικήθηκε από πολλούς κατακτητές οι οποίοι έχουν αφήσει παντού τα σημάδια της παρουσίας τους. 
Τα παραδοσιακά κτίρια, τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια , οι δαντελωτές ακτές  δίνουν στην Πάργα ένα ιδιαίτερο, νησιώτικο χρώμα . 
Αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες κάθε καλοκαίρι όχι μόνο για τις φυσικές ομορφιές και τα αξιοθέατα ,αλλά και για τις πολλές και πανέμορφες παραλίες της. 
Οι παραλίες του Δήμου Πάργας είναι πραγματικά άξιες αναφοράς.Βάλτος, Λύχνος, Άι-Γιαννάκης, Σαρακήνικο, Άγιος Σώστης, Κρυονέρι, Κόλπος Κερέντζας,Όρμος Οδυσσέα, Αλωνάκι, Αμμουδιά, Λούτσα.



  

Γνωρίσετε τα ιστορικά, πολιτιστικά, φυσικά και  ψυχαγωγικά στοιχεία του τόπου.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:


*    Ο αρχαιολογικός χώρος του Νεκρομαντείου στο χωριό Μεσοπόταμος. Το πιο  φημισμένο νεκρομαντείο του αρχαίου Ελληνικού κόσμου. Ο  Όμηρος στην Οδύσσεια περιγράφει αναλυτικά την περιοχή κατά την κάθοδο του Οδυσσέα στον Άδη.

*    Ο μυθικός Αχέροντας, το ποτάμι των ψυχών. Εκτός από την ιστορία  παρουσιάζει έντονο φυσιολατρικό ενδιαφέρον από τις πηγές έως τις εκβολές του(NATURA 2000).Σχετικό κέντρο περιβαλλοντικής Εκ/σης στην Αμμουδιά.

*    Μουσεία 1)Εκκλησιαστικό Μουσείο στην Πάργα. 2)Λαογραφικό Μουσείο Αγιάς. 3)Μουσείο λαδιού «PARAGAEA» στο  κέντρο της πόλης της Πάργας.

*    Περιηγήσεις στα κάστρα  1)Ενετικό κάστρο Πάργας(συναρπαστική θέα). 2)Γαλλικό κάστρο στο νησάκι της Παναγιάς.3)Κάστρο του Αλή Πασά Ανθούσας - Αγιάς.

*   Μοναστήρια και ιστορικές εκκλησίες(Άγιος Δημήτριος βυζαντινός ναός, Μονή Αγίας Παρασκευής, το γραφικό εκκλησάκι της Παναγιάς, ο   Αι-Σώστης κ.α.).

Στην  Πάργα, στις  πηγές και εκβολές του Αχέροντα, στην Αμμουδιά και στην Λούτσα,  οι επισκέπτες μπορούν να χαρούν δραστηριότητες στη φύση, πεζοπορία,  θαλάσσια σπορ, ιππασία, ράφτινγκ, βαρκάδα.

Μπορεί κάποιος σε απόσταση λιγότερη από μία ώρα(με αυτοκίνητο ή λεωφορείο)να επισκεφτεί την πόλη της Πρέβεζας, τον αρχαιολογικό  χώρο της Νικόπολης και το νέο μουσείο της, το Ζάλογγο, την αρχαία Κασσώπη, το κέντρο περιβαλλοντικής Εκ/σης στη Ροδιά και την λιμνοθάλασσα  του  Αμβρακικού που αποτελεί ένα σημαντικό οικοσύστημα .

Επίσης  σε απόσταση 20 λεπτών μπορούν να επισκεφτούν τα  Σύβοτα και σε μία ώρα περίπου το νησί της Λευκάδας.

Η παραδοσιακή Ηπειρώτικη φιλοξενία σε συνδυασμό με την άρτια υποδομή τουριστικών υπηρεσιών , τα  μοναδικά αξιοθέατα και μνημεία , το ξεχωριστό φυσικό περιβάλλον , τα εξαιρετικά εστιατόρια και καφέ , η νυχτερινή ζωή , η ρομαντική ατμόσφαιρα της Πάργας είναι τα συστατικά ενός αξέχαστου ταξιδιού.


Πάργα
Γεωγραφικό μήκος: 39o28"53
Γεωγραφικό πλάτος: 20o40"05

Χιλιομετρικες αποστασεις:  ΑΘΗΝΑ: 419 χλμ,  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 344 χλμ,  ΠΑΤΡΑ: 226 χλμ.



πηγη gogreecewebtv.com
Απολαύστε το βίντεο εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]