ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Εντοπισμός ναρκωτικών ουσιών και συλλήψεις στην Κέρκυρα

Στον εντοπισμό ναρκωτικών ουσιών και στη σύλληψη τριών (03)  ατόμων, προέβησαν  στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας και του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας,  στην περιοχή “ΑΛΥΚΕΣ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ”  ν. Κέρκυρας. 
Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων που πραγματοποιεί το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και την αποφυγή έκνομων πράξεων. 

Συγκεκριμένα μετά από αξιοποίηση πληροφοριών πρωινές ώρες της 20-07-2014,  εντοπίστηκε ΙΧΕ όχημα να εισέρχεται εντός του λιμένα Αλυκών Λευκίμμης με τον οδηγό αυτού να απορρίπτει ένα αντικείμενο εντός της θάλασσας.
Κατόπιν εντολής των στελεχών της οικείας Λιμενικής Αρχής για διενέργεια ελέγχου ο ανωτέρω τράπηκε σε φυγή επιβιβάζοντας  ένα ακόμα άτομο.  Ακολούθησε καταδίωξη του οχήματος με αρνητικά αποτελέσματα ενώ συνελήφθη ένας 38χρονος εμπλεκόμενος ημεδαπός.

Επιπρόσθετα κατά την διενέργεια ελέγχου βρέθηκε και κατασχέθηκε εντός της θάλασσας μια (01) νάιλον κυλινδρική συσκευασία που περιείχε  ακατέργαστη ινδική κάνναβη συνολικού μικτού βάρους χιλίων σαράντα πέντε (1.045) γραμμαρίων. 

Στη συνέχεια, με συντονισμένες ενέργειες εντοπίστηκε και συνελήφθη σε δασώδη – θαμνώδη περιοχή από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής, ο εν λόγω 30χρονος αλλοδαπός οδηγός του οχήματος,  ο οποίος  στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ πρωινές ώρες σήμερα προσήλθε και παραδόθηκε αυτοβούλως στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, ένας  53χρονος ημεδαπός.

Σε νομότυπη έρευνα στην οικία του 38χρονου ημεδαπού, παρουσία δικαστικού λειτουργού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία (01) χάρτινη συσκευασία η οποία περιείχε φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους πέντε γραμμαρίων και οχτώ δεκάτων (5,8) και ένα (01) στιλέτο με μήκος λάμας  8,2 εκατοστών, ενώ σε νομότυπη έρευνα στην οικία του έτερου 53χρονου ημεδαπού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
1) είκοσι έξι (26) δισκία HIPNOSTEDON,
2) ένα (01) δισκίο SUBOXONE,
3) είκοσι εννέα και μισό (29,5) δισκία LEXOTANIL,
4) τέσσερις σύριγγες αχρησιμοποίητες,
5) δέκα (10) φυσίγγια 0,45 MM,
6) δύο (02) φυσίγγια 9ΜΜ,
7) τρεις (03) φυσίγγια 7,62 ΜΜ
8) δύο (02) βολίδες 0,45 ΜΜ
9) είκοσι τρία (23) φυσίγγια κυνηγετικής καραμπίνας,
10) ένα (01) κυνηγετικό όπλο μάρκας ΒΑΙΚAL,
11) μία (01) νάιλον συσκευασία με καπνό χύμα συνολικού μικτού βάρους διακοσίων δέκα πέντε (215) γραμμαρίων,
12)μία (01) πίπα καπνίσματος ακατέργαστης κάνναβης  και 
13)μία (01) νάιλον συσκευασία που περιείχε φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μικτού βάρους  0,9 γραμμαρίων

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας,   ενώ οι ανωτέρω συλληφθέντες πρόκειται να προσαχθούν ενώπιον κου Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]