ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

ΙΩΑΝΝΙΝΑ:Απολύθηκε εργαζόμενη απο τα JUMBO,με την κατηγορία ότι .. “υπεξαίρεσε” κατεστραμμένα προϊόντα Καταγγελία απο το σωματείο Ιδιωτ.Υπαλλήλων

Το σωματείο Ι/Υ υπαλλήλων Ν. Ιωαννίνων καταγγέλλει την απόλυση εργαζομένου από την πολυεθνική JUMBO με την εξωφρενική κατηγορία ότι “υπεξαίρεσε” κατεστραμμένα προϊόντα, τα οποία, κατά πάγια τακτική της εταιρείας, είχε αναλάβει να πετάξει στα σκουπίδια! Η επιχείρηση προέβη μάλιστα σε μήνυση(!) κατά του εργαζομένου, αφού πρώτα τον εκβίασε να παραιτηθεί ώστε να μην του οφείλει αποζημίωση…
Ποιος είναι ο όμιλος JUMBO που προχωράει σε απολύσεις με τέτοιες “δικαιολογίες”; Είναι ο όμιλος, τα καθαρά κέρδη του οποίου  για το διάστημα Ιουνίου 2013-Ιουνίου 2014 παρουσίασαν αύξηση κατά 44,29%. Από 48,15 εκατ. ευρώ πέρυσι, ανήλθαν στα 69,48 εκατ. ευρώ! Είναι μια από τις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, που πρόσφατα άνοιξε καταστήματα και στη Ρουμανία. 
Το γεγονός αυτό είναι άλλη μια απόδειξη ότι για τους μονοπωλιακούς ομίλους όπως τα JUMBO …τρώγοντας έρχεται η όρεξη και το πιο εύκολο θύμα για να αβγαταίνουν κι άλλο τα κέρδη τους είναι οι εργαζόμενοι και τα δικαιώματα τους. Στηριζόμενοι πάντα στο αντεργατικό νομικό οπλοστάσιο που εξασφαλίζει γι’ αυτούς η εκάστοτε κυβέρνηση και η Ε.Ε., έχουν εξαπολύσει επίθεση στους εργαζόμενους.
Πίσω από τα «έξυπνα» διαφημιστικά της εταιρίας JUMBO κρύβεται η πολιτική δημιουργίας κλίματος τρομοκρατίας ανάμεσα στους εργαζόμενους, το συνεχές βάθεμα της εκμετάλλευσης. Δε διστάζουν να πετάξουν ανθρώπους στο δρόμο γιατί τους βρίσκουν “ακριβούς”. Έχουν προχωρήσει σε μείωση μισθών, κυριαρχούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας (τα 4ωρα με μισθό ψίχουλα), η εντατικοποίηση της εργασίας κ.α.
Συνάδελφοι στα JUMBO και σε όλο τον κλάδο, μη δέχεστε να σας κάνουν τη ζωή ποδήλατο. Μην ανέχεστε να σας τρομοκρατούν και να σας εκβιάζουν, να αφαιρούν συνεχώς δικαιώματα. Οργανωθείτε στο σωματείο σας. Μόνο με την οργανωμένη, συλλογική δράση μπορούμε να αποκρούσουμε την επίθεση των εργοδοτών, της κυβέρνησης- Ε.Ε. των μονοπωλιακών ομίλων, να αποσπάσουμε κατακτήσεις, να αντεπιτεθούμε. Εμείς έχουμε τη δύναμη!
Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου σε παράσταση διαμαρτυρίας- συμπαράσταση στον απολυμένο συνάδελφο την Παρασκευή 22/08 έξω από τα δικαστήρια στις 12:30 το πρωί.
Απαιτούμε: . 
Να σταματήσει η απαράδεκτη δίωξη του εργαζομένου. Να αποσυρθεί η μήνυση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]