Να γίνει πρεσβεία στο σπίτι του Καζαντζάκη-Πληθαίνουν οι αντιδράσεις για το πωλητήριο

Από την πρώτη στιγμη που αποκαλύφθηκε ότι στο σπίτι του Νικου Καζαντζάκη έχει μπει πωλητήριο, οι αντιδράσεις ολοένα και πληθαίνουν, προκειμένου η υπόθεση αυτή να μην έχει κάποια δυσαρεστη κατάληξη
Δεν είναι λίγοι εκείνοι, που μόλις άκουσαν την είδηση πως το σπίτι του Μεγάλου Κρητικου συγγραφέα στην γαλλικη Αντίμπ πωλείται, σοκαρίστηκαν.

Μια από τις προτάσεις που έχουν ήδη γίνει είναι από το Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μιχελογιαννάκη που προτείνει να γίνει πρεσβεία.

"Ένα σπίτι- σύμβολο στη Γαλλική Αντίμπ, ένα οίκημα που είχε ταυτιστεί με τον κορυφαίο Κρητικό στοχαστή και συγγραφέα, το Νίκο Καζαντζάκη, βγαίνει στο σφυρί, άγνωστο ακόμα με ποιο τίμημα. Τα «Ο Χριστός ξαναστρώνεται», «ο καπετάν Μιχάλης» και «ο Ζορμπάς» δεν πωλούνται. Ουαί και αλίμονο το Υπουργείο Πολιτισμού να μην αγοράσει το σπίτι που γράφτηκαν και να το κάνει πρεσβεία μας στο εξωτερικό", αναφέρει χαρακτηριστικά ο Βουλευτής.


Υπενθυμίζεται ότι το σπίτι στη Γαλλία που είχε ο Νικος Καζαντζάκης έχει μεγάλη ιστορία καθώς εκεί έγραψε μερικά από τα αριστουργήματά του. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι αποτελεί ένα σύμβολο, με μεγάλη αξία, το οποίο θα έπρεπε να αξιοποιηθεί και να αναδειχθεί.
 creteplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]