ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

(ΗΠΕΙΡΟΣ)Πληθώρα θεμάτων ανέδειξε η Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άρτας

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άρτας στις 19-9-2014, η παράταξή μας (Ριζοσπαστική δημοτική Αλλαγή), μεταξύ των άλλων, ανέδειξε κυρίως τα εξής θέματα:
1) Έθεσε το θέμα του περίφημου 8 σελίδου "ερωτηματολογίου του Φούχτελ", που βάζει στο στόχαστρο περιουσία, δομές και υπηρεσίες των ΟΤΑ και έλαβε την απάντηση από τον κ. Δήμαρχο ότι ο ίδιος δεν το έχει λάβει ακόμη, χωρίς όμως να διευκρινήσει τι θα κάνει εάν το λάβει!
2) Έθεσε το θέμα της περίφημης αξιολόγησης προσωπικού" βάσει του μνημονιακής έμπνευσης Ν.4250/2014 και της πρόσφατης απόφασης του Υπουργού Διοικ. μεταρρύθμισης, με την οποία ζητείται από τις νέες δημοτικές αρχές να προβούν στην αξιολόγηση (επιμερισμός υπαλλήλων ανά οργανική ομάδα) και υπενθύμισε στο σώμα την προηγούμενη ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (υπ΄αριθμ. 198/2014), η οποία τάχθηκε κατά της αξιολόγησης αυτής, δεσμεύοντας την Δημοτική Αρχή να μην προβεί στην έκδοση τέτοιας απόφασης (επιμερισμού) και ο κ. Δήμαρχος δήλωσε ότι γνωρίζει και συντάσσεται με την απόφαση αυτή.
3) Κατέθεσε ερώτηση για το αν υπάρχει εικόνα αναφορικά με την κάλυψη παιδιών από τους βρεοφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου κι έλαβε την απάντηση ότι δεν υπάρχει πλήρης ενημέρωση λόγω της μη σύστασης του νέου Δ.Σ του νομικού προσώπου που επιβλέπει τους σταθμούς αυτούς κι επίσης κατέθεσε ερωτήσεις για τον χρόνο περαίωσης των εργασιών στην οδό Κομμένου, αλλά και τον καθαρισμό φρεατίων, αυλακιών κλπ, για να λάβει αόριστες και ασαφείς απαντήσεις.
4) Στον καθορισμό των προσώπων που απαρτίζουν τα νέα Δ.Σ των νομικών προσώπων του Δήμου, από την παράταξή μας ορίστηκαν  η κ. Κατερίνα Σαλαμούρα- Σιώρου και ο κ. Ηλίας Παπανικολάου, στα Δ.Σ των Σχολικών Επιτροπών Α΄Βάθμιας και Β΄Βάθμιας εκπαίδευσης αντίστοιχα, ενώ ο κ. Κώστας Σκορδής ορίστηκε αναπληρωματικό μέλος στο Δ.Σ του ΝΠΔΔ (Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας- Παιδείας-Αθλητισμού και Πολιτισμού).
5) Ανέδειξε το θέμα της ανάγκης μόνιμης επίλυσης του κτιριακού προβλήματος που αντιμετωπίζει το Μουσικό Σχολέιο Άρτας, με την κατασκευή ενός σύγχρονου και λειτουργικού κτιρίου εντός του ιστού της πόλης και συναίνεσε- ως προσωρινή και μόνο λύση-, στην μεταστέγασή του στην ΕΠΑΣ Φιλοθέης και σε τμήμα του πρώην Δημαρχείου Φιλοθέης, υπό τον  όρο ότι ο Δήμος θα μεριμνήσει για την εξέυρεση των επιπλέον 15 εργαστηρίων και 3 αιθουσών διδασκαλίας, που χρειάζεται το Μουσικό Σχολείο για να λειτουργήσει κανονικά, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ παράλληλα τόνισε ότι το κονδύλι των 200.000 ευρώ, το οποίο προβλεπόταν από τον προϋπολογισμό για την αγορά προκάτ αιθουσών, θα πρέπει να παραμείνει στον κωδικό που αφορά το Μουσικό Σχολέιο, για την κάλυψη και άλλων αναγκών του, αλλά και για την εκπόνηση της μελέτης κατασκευής του νέου κτιρίου.
6) Έθεσε τις επιφυλάξεις της όσον αφορά την έγκαιρη ολοκλήρωση και παράδοση του νέου κτιρίου του 7ου Δημοτικού και 3ου Νηπιαγωγείου Άρτας, από την ανάδοχο Κοινοπραξία, συντασσόμενη και με την σχετική εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και επισήμανε ότι η ήδη υπάρχουσα καθυστέρηση έχει αναστατώσει γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, καθώς η νέα σχολική χρονιά άρχισε και ακόμη είναι αβέβαιο πότε οι μαθητές θα μπουν μέσα σε πλήρως περαιωμένες και εξοπλισμένες αίθουσες. Γι΄αυτό εισηγήθηκε την μη αναβολή του θέματος επί της παράδοσης του έργου από τον ανάδοχο, καθώς υπάρχει ο τρόπος και οι νομικές διαδικασίες για να προστατευτούν και οι δύο πλευρές, πλην όμως το Δημ. Συμβούλιο δέχθηκε την αναβολή αυτή, μέχρι τέλους του μηνός Σεπτεμβρίου.  Η παράταξή μας θα εξετάσει και θα επαναφέρει το θέμα σε περίπτωση τυχόν αρνητικής εξέλιξης.
Τέλος, επισήμανε ελλείψεις και καθυστερήσεις στην ανακατασκευή και στην επιστρωση συνθετικού τάπητα (ταρτάν) στο δημοτικό στάδιο Άρτας, ζητώντας να ληφθούν υπόψην από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.-
Αρτα, 20-9-2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]