Αποχή των εργαζομένων στα νοσοκομεία από την αξιολόγηση

Σε νέα απεργία- "αποχή" από όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την αξιολόγηση στις Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας προχωρούν από σήμερα έως τη 1η Νοεμβρίου οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία. Τη σχετική απόφαση έλαβε ομόφωνα το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔΗΝ.
"Η κυβέρνηση μετέρχεται κάθε δικαστικού και νομικού μέσου, ποινικοποιώντας τις κινητοποιήσεις και τους αγώνες των εργαζομένων για την προάσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων και αρνείται συστηματικά την αναβάθμιση του Δημόσιου Τομέα Υγείας - Πρόνοιας, με κοινωνικό περιεχόμενο και τρόπο που να κατοχυρώνει την εσωτερική αυτοτέλεια των υπηρεσιών απέναντι σε κάθε είδους κομματική-πελατειακή πατρωνία και ιδιωτικά συμφέροντα" τονίζουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.
"Η κυβέρνηση, επίσης, συνεχίζει την πολιτική της καθημερινής πολύμορφης κατασυκοφάντησης της αποστολής και του έργου των Δημόσιων Υπηρεσιών Υγείας - Πρόνοιας και των εργαζόμενων σε αυτήν και κλιμακώνει την αντιλαϊκή πολιτική της, οργανώνοντας νέα «επιδρομή» μείωσης μισθών και συντάξεων, δραματικών περικοπών σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και σε κοινωνικές παροχές. Παράλληλα προωθεί τα σχέδιά της για αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου στην κατεύθυνση της κατάργησης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών στους εργασιακούς χώρους" σημειώνουν.
Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία καταγγέλλουν ότι στις Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας το προσωπικό είναι κάτω των ορίων ασφαλείας. "Υπάρχουν 30.000 κενές οργανικές θέσεις. Έχουν αποχωρήσει πάνω από 15.000 υγειονομικοί τα τελευταία τέσσερα χρόνια και δεν έχει προσληφθεί ούτε ένας. Οφείλονται δεκάδες ρεπό, κανονικές άδειες και εργαζόμαστε σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης. Για 30 – 40 ασθενείς στις κλινικές κάνει βάρδια μία Νοσηλεύτρια. Οι υποστηρικτικές υπηρεσίες είναι αποδεκατισμένες" περιγράφουν.
Οι υγειονομικοί στις δημόσιες δομές θα συμμετάσχουν επίσης στην 24ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία που κήρυξηε η ΑΔΕΔΥ αύριο Τρίτη σε ένδειξη αλληλεγγύης στις αγωνιζόμενες καθαρίστριες του Υπ. Οικονομικών.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]