Κ.Ο. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ του ΚΚΕ: Ο λεγόμενος Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) αποτελεί τη μονιμοποίηση των χαρατσιών, που δήθεν τον επέβαλαν προσωρινά οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ μαζί με την ΕΕ.

Κ.Ο. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ του ΚΚΕ :                                

 Ο λεγόμενος Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) αποτελεί τη μονιμοποίηση των χαρατσιών, που δήθεν τον επέβαλαν προσωρινά οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ μαζί με την ΕΕ. 

«Το ΚΚΕ απαιτεί:
Να καταργηθεί εδώ και τώρα η φορολογία στην πρώτη και στη δευτερεύουσα κατοικία που καλύπτουν τις στεγαστικές ανάγκες της λαϊκής οικογένειας.
Να μη φορολογηθεί η αγροτική γη.
Να φορολογηθεί η μεγάλη ακίνητη περιουσία.
Η λαϊκή οικογένεια δεν αντέχει άλλους φόρους!
Ο λεγόμενος Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) αποτελεί τη μονιμοποίηση των χαρατσιών, που δήθεν τον επέβαλαν προσωρινά οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ μαζί με την ΕΕ.
Η αποστολή των εκκαθαριστικών για τον ΕΝΦΙΑ επιβεβαιώνει τη νέα φοροεπιδρομή που δέχονται τα λαϊκά στρώματα εξαιτίας της φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας τους. Το μέγεθος της φοροεπιδρομής αποκαλύπτεται και από το γεγονός του επιπλέον καταλογισμού 500 εκατομμυρίων ευρώ, από όσα αρχικά είχε προϋπολογίσει η κυβέρνηση. Η παρατηρούμενη τεράστια αύξηση των αντικειμενικών αξιών σε απομακρυσμένους οικισμούς, που οδηγεί σε υπερβολική φορολόγηση μιας μικρής αξίας ακίνητης περιουσίας επιβεβαιώνει την παραπάνω εκτίμηση.
Αυτά που λέει τώρα η κυβέρνηση για επιμέρους βελτιώσεις και διορθώσεις δεν αλλάζουν την ουσία. Προσπαθεί να παγιδεύσει τη δίκαιη λαϊκή κατακραυγή και αγανάκτηση.
Το ΚΚΕ με παρεμβάσεις εντός και εκτός της Βουλής απαιτεί:
Την πλήρη απαλλαγή της πρώτης, αλλά και δευτερεύουσας κατοικίας, που καλύπτουν τις στεγαστικές ανάγκες και τις ανάγκες αναψυχής της λαϊκής οικογένειας. Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα έχουν πληρώσει ακριβά και φορολογηθεί ήδη βαριά για να έχουν ένα σπίτι ή και ένα εξοχικό.
Να μη φορολογηθεί η αγροτική γη.
Να φορολογηθεί η μεγάλη ακίνητη περιουσία. Τα κέρδη και τα συσσωρευμένα κεφάλαια της πλουτοκρατίας.
Να καταργηθούν οι φόροι που πνίγουν το λαό.
Ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων και των φτωχών οικογενειών.
Καμιά κατάσχεση και πλειστηριασμός. Καμιά διακοπή ρεύματος, νερού, σταθερού τηλεφώνου.
Διαγραφή και πάγωμα χρεών για ανέργους, φτωχούς μισθωτούς, αγρότες και αυτοαπασχολούμενους.
Αρκετά μάτωσαν το λαό για τα κέρδη των μονοπωλίων!
Λαϊκή Συμμαχία - Συμπόρευση με το ΚΚΕ για την ανατροπή της πολιτικής που τα υπηρετεί!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]