ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Ξεπέρασαν τα 7 εκατομμύρια οι πωλήσεις υβριδικών

Η Toyota Motor Corporation ανακοινώνει ότι οι συνολικές παγκόσμιες πωλήσεις υβριδικών οχημάτων Toyota, έχουν ξεπεράσει το όριο των 7 εκατομμυρίων στις 30 Σεπτεμβρίου, φθάνοντας 7.053.000 μονάδες*. Το νέο αυτό ρεκόρ επιτεύχθηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς πέρασαν μόλις 9 μήνες από το προηγούμενο ρεκόρ των 6 εκατομμυρίων. Ένας από τους πρωταρχικούς στόχους της Toyota είναι η μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των αυτοκινήτων που κατασκευάζει. Βασιζόμενη στην ιδέα ότι μόνο όταν γίνουν ευρέως αποδεκτά (αυτοκίνητα που είναι φιλικά προς το περιβάλλον) θα μπορέσουν να έχουν θετική επίδραση, επεκτείνει τις προσπάθειες τις για τη μαζική υιοθέτηση της υβριδικής τεχνολογίας.

Αυτή την στιγμή η Toyota εμπορεύεται 27 διαφορετικά επιβατικά υβριδικά μοντέλα και ένα επαναφορτιζόμενο (plug-in) υβριδικό μοντέλο σε περισσότερες από 90 χώρες.

Επίσης από την αρχή του 2014 μέχρι το τέλος του 2015, η Toyota σχεδιάζει να παρουσιάσει 15 νέα υβριδικά μοντέλα συμπεριλαμβανομένων των "Voxy Hybrid" και "Noah Hybrid" (μόνο στην Ιαπωνία), το ολότελα νέο Lexus NX 300h, και το Lexus RC 300h. Η Toyota προγραμματίζει περαιτέρω αύξηση του στόλου της σε υβριδικά οχήματα, αλλά και του αριθμού χωρών και περιοχών όπου αυτά θα είναι διαθέσιμα.

Η Toyota υπολογίζει ότι στις 30 Σεπτεμβρίου 2014, τα υβριδικά της οχήματα έχουν εξοικονομήσει περίπου 49 εκατομμύρια λιγότερους τόνους*2 των εκπομπών CO2, που πιστεύεται πως είναι η αιτία της υπερθέρμανσης του πλανήτη – σε σχέση με αντίστοιχα συμβατικά οχήματα παρόμοιου μεγέθους και επιδόσεων. Υπολογίζεται επίσης πως χάρη στα υβριδικά οχήματα Toyota, έχουν εξοικονομηθεί περίπου 18 εκατομμύρια χιλιόλιτρα βενζίνης σε σχέση με την ποσότητα που χρησιμοποιείται από τα αντίστοιχα βενζινοκίνητα οχήματα παρόμοιου μεγέθους και επιδόσεων. Η Toyota παρουσίασε το "Coaster Hybrid EV" τον Αύγουστο του 1997 και το "Prius" - το πρώτο στον κόσμο υβριδικό επιβατικό αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής - τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους. Από τότε, τα υβριδικά οχήματα της Toyota έχουν τύχει ευρείας αποδοχής από τους καταναλωτές παγκόσμια. Η υβριδική τεχνολογία, και όλα τα εξαρτήματα και τεχνολογίες που απαιτούνται για την περαιτέρω ανάπτυξη αυτοκινήτων που είναι φιλικά προς το περιβάλλον συμπεριλαμβανομένου της χρήσης διαφορετικών συνδυασμών καυσίμου, έχουν τοποθετηθεί από την Toyota ως βασικές περιβαλλοντικές τεχνολογίες για τον 21ο αιώνα. Ως εκ τούτου, η Toyota συνεχίζει να δουλεύει σκληρά για τη βελτίωση των επιδόσεων, επέκταση του υβριδικού στόλου της αλλά και για τη μείωση κόστους, κατασκευάζοντας οχήματα που είναι δημοφιλή με τους καταναλωτές.
offsite.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]