Οι Ευρωπαίοι καταναλωτές ζητούν ξεκάθαρη σήμανση προέλευσης του κρέατος που καταναλώνουν

Την ανάγκη η νέα ηγεσία της ευρωπαϊκής πολιτικής τροφίμων να ενσωματώσει στην πολιτική της για τα επόμενα πέντε χρόνια την επιθυμία των Ευρωπαίων, που σε 90% δήλωσαν ότι επιθυμούν να γνωρίζουν την προέλευση του κρέατος που τρώνε, υπογραμμίζει σε σημερινή του ανακοίνωση το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ).

Επισημαίνεται ότι τον Δεκέμβριο του 2013, η ίδια η ΕΕ είχε διεξάγει έρευνα, από την οποία προέκυψε ότι το 90% των Ευρωπαίων καταναλωτών θέλουν να γνωρίζουν την προέλευση του κρέατος που τρώνε.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, τον τρέχοντα μήνα η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ενώσεων Καταναλωτών και το ΚΕΠΚΑ πραγματοποίησαν εκστρατεία, ζητώντας να επεκταθεί η σήμανση της χώρας προέλευσης σε όλα τα επεξεργασμένα τρόφιμα που περιέχουν κρέας, όπως λαζάνια, ζαμπόν και λουκάνικα, και τα οποία πωλούνται σε όλη την ΕΕ.

Μέχρι σήμερα, σύμφωνα με το ΚΕΠΚΑ, πάνω από 9.000 καταναλωτές έκαναν «share» ή «like» στις σελίδες προώθησης της εκστρατείας, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook και Twitter).
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]