Οι καπνιστές ηλεκτρονικού τσιγάρου απεξαρτώνται πιο εύκολα από τους κανονικούς καπνιστές

Πιο εύκολα αποδεικνύεται ότι «απεξαρτώνται» οι καπνιστές ηλεκτρονικού τσιγάρου συγκριτικά με τους κανονικούς καπνιστές, σύμφωνα με στοιχεία που έχουν προκύψει από πολλές διεθνείς επιστημονικές έρευνες.
Συγκεκριμένα, διαπιστώνεται πως το ποσοστό επιτυχίας των φαρμακευτικών NRT για τους περιστασιακούς καπνιστές είναι γύρω στο 10%, ενώ για τους μανιώδεις κυμαίνεται γύρω στο 9%.
Στον αντίποδα, η εφημερίδα Guardian, το BBC και το Reuters με πρόσφατα άρθρα τους, στις 20 Μαΐου 2014, αναφέρονται σε επιστημονικές μελέτες, σύμφωνα με τις οποίες οι χρήστες ηλεκτρονικού τσιγάρου είναι κατά 60% πιθανότερο να κόψουν το τσιγάρο σε σχέση με χρήστες άλλων μορφών υποκατάστατων νικοτίνης.
Τη στιγμή, λοιπόν, που, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η θνησιμότητα από κάπνισμα στην Ελλάδα αγγίζει το 19.3%, ένα νέο ασφαλέστερο καταναλωτικό προϊόν αποτελεί λύση για χιλιάδες Έλληνες και, τελικά, δικαίωμα στην επιλογή.
Ως τέτοιο, η κοινότητα των ατμιστών, πλέον, ζητά ενημέρωση και προσδοκά σε ένα ξεκάθαρο νομοθετικό πλαίσιο με όρους και κανόνες που θα βασίζονται στη λογική και την επιστημονική ανάλυση.


Πηγή: onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]