ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Δείτε πώς θα κυλήσει ο φετινός ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ στην Ελλάδα

 greek-weather.org:Επιτέλους φαίνεται να έχουμε μία πρώτη εικόνα για το πως θα κυλίσει ο φετινός Χειμώνας στην Ελλάδα. Τα προγνωστικά στοιχεία δίνουν μία πρώτη τάση για το αν φέτος ο Χειμώνας θα είναι ψυχρός με χιόνια και βροχές ή αν θα κυλίσει με λιγότερο κρύο και λίγα χιόνια και βροχές.

Το ψύχος στο βόρειο πόλο, φέτος φαίνεται να προτιμάει τη Σιβηρία και τη Ρωσία γενικότερα, πράγμα που συνέβαινε και παλαιότερα, όταν είχαμε στη χώρα μας πολλά χιόνια και ψυχρές εισβολές. Κατά μεγάλο ποσοστό, οι Χειμώνες στη χώρα μας και την Ευρώπη, καθορίζονται από το αν το ψύχος ''καθίσει'' στη Σιβηρία ή όχι. 

Πέρυσι για παράδειγμα, όλο το ψύχος εγκλωβίστηκε στο Καναδά και έτσι η βόρεια Αμερική βίωσε έναν από τους πιο σφοδρούς χειμώνες της τελευταίας 20ετίας. Αντίθετα φέτος, το ψύχος φαίνεται να εγκλωβίζεται στη Γροιλανδία και τη Σιβηρία, πράγμα που μας δείχνει ότι κατά πάσα πιθανότητα, ο Χειμώνας φέτος στην Ευρώπη θα είναι ''βαρύς''. 

Ας ρίξουμε όμως μία πρώτη ματιά, στο πως θα κυλήσουν οι 3 μήνες του Χειμώνα, δηλαδή ο Δεκέμβριος, ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος.


ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ :
 Ο Δεκέμβριος θα είναι ένας κρύος μήνας με πολλές βροχές και χιόνια στην Ελλάδα, ακόμα και σε πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα. Τα χιόνια να τονίσουμε ότι φαίνεται να πέφτουν στη χώρα μας, μαζί με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, περίπου προς τα μέσα του μήνα. Καλοκαιρία φαίνεται στα τέλη του μήνα, αλλά με κρύο.



ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ : Αυτός ο μήνας φαίνεται να τα έχει όλα... Από παγωνιά με σφοδρές χιονοπτώσεις και καταιγίδες, ως και Αλκυονίδες μέρες, με άνοδο της θερμοκρασίας και καλοκαιρία. Το πότε ακριβώς θα πέσουν χιόνια και το πότε θα έχει καλό καιρό δεν το γνωρίζουμε ακόμα... Σε γενικές γραμμές, ο μήνας αυτός θα τα έχει όλα !!



ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ : Ο Φεβρουάριος θα είναι ένας μήνας, που στο μεγαλύτερό του μέρος κατά πάσα πιθανότητα, θα κυλίσει με κρύο αλλά και με χιόνια, καθώς και πολλές βροχές. Μέσα στο μήνα ωστόσο, θα υπάρξει ένα μέρος με άνοδο της θερμοκρασίας και καλοκαιρία.


Αυτή λοιπόν, ήταν μία πρώτη μας πρόβλεψη για το πως θα κυλίσει ο φετινός Χειμώνας στην Ελλάδα. Είναι μία πρώτη ματιά για το αν ο Χειμώνας φέτος θα κρύβει παγωνιά και χιόνια... Όλα αυτά τα αναλύσαμε και τα προβλέπουμε, με βάση τα μέχρι τώρα προγνωστικά στοιχεία των μοντέλων πρόγνωσης καιρού και βάση στατιστικής. Υπάρχει ενδεχόμενο αλλαγής της πρόβλεψης μας σε πιθανή αλλαγή των προγνωστικών στοιχείων των μοντέλων πρόγνωσης καιρού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]