ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Έρχεται νέο σύστημα ελέγχου στα τελωνεία

Ειδικούς πλέον μηχανισμούς προς την κατεύθυνση της πάταξης του παραεμπορίου ρίχνει η κυβέρνηση. Ειδικότερα μετά από μια δεκαετία που τίποτα δεν έγινε, με τη διαδικασία της Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) θα προχωρήσει το ανιχνευτικό σύστημα ελέγχου ενώ η Διυπουργική Eπιτροπή θα συνεδριάσει στις αρχές Οκτωβρίου και πριν το τέλος του έτους θα ξεκινήσει ο διαγωνισμός και θα εγκατασταθούν τα πρώτα 10 συστήματα στο δεύτερο εξάμηνο του 2015 στα τελωνεία της χώρας.

Το σύστημα, με συνολικό προϋπολογισμό μεταξύ 30-40 εκατ. ευρώ θα εγκατασταθεί στα λιμάνια και τις μεγάλες πύλες εισόδου της χώρας και θα αφορά και αυτοκινούμενη τεχνική υποστήριξη προκειμένου να περιοριστούν κατά το δυνατόν οι φυσικοί έλεγχοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων μόνο από τα καπνικά προιόντα εκτιμάται ότι θα μπουν στα δημόσια ταμεία 650 με 700 εκατ. Ευρώ.

Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Νότης Μηταράκης η προτεινόμενη σύμπραξη έχει ως αντικείμενο την υποστήριξη του κρατικού μηχανισμού στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της αποτελεσματικότητας των εντεινόμενων ενεργειών για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και τον περιορισμό των σχετιζόμενων με αυτό διαφυγόντων εσόδων.

Το έργο, όπως είπε ο ίδιος θα είναι υπό δημόσιο έλεγχο και ο ιδιώτης ανάδοχος θα χρηματοδοτήσει την κατασκευή, προμήθεια, θα είναι υπεύθυνος για τη μακροχρόνια καλή λειτουργία του συστήματος για 12 έτη. Θα αμείβεται στη βάση της λειτουργικότητας του συστήματος από το ελληνικό δημόσιο.
rizopoulospost.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]