Επιχορήγηση της ΕΛΒΟ με 4,1 εκατ. ευρώ για να συνεχίσει τη στρατιωτική της δραστηριότητα

Την επιχορήγηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ) με 4,1 εκατ. ευρώ προβλέπει απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη. Το ποσό αυτό θα χορηγηθεί στην ΕΛΒΟ με σκοπό τη συνέχιση της αμιγούς στρατιωτικής δραστηριότητας της εταιρείας που αφορά την εκτέλεση υφισταμένων συμβάσεων με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και την εκπλήρωση της διαδικασίας της ειδικής εκκαθάρισης.
 Στην απόφαση του κ. Μαυραγάνη, ξεκαθαρίζεται ότι μετά την πώληση της επιχείρησης στο σύνολό της ή επιμέρους περιουσιακών στοιχείων της, το ισόποσο των 4,1 εκατ. ευρώ  θα προαφαιρεθεί από το προϊόν του εκπλειστηριάσματος. Ο υφυπουργός Οικονομικών διευκρινίζει ακόμη πως η εκταμίευση τυχόν άλλης δόσης θα διενεργηθεί υπό την προϋπόθεση της υποβολής στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών απολογιστικών και άλλων οικονομικών στοιχείων, βάσει των οποίων θα προκύπτει η χρήση των ληφθέντων επιχορηγήσεων αποκλειστικά για τη συνέχιση της αμιγούς στρατιωτικής δραστηριότητας της εταιρείας και την εκπλήρωση της διαδικασίας της ειδικής εκκαθάρισης.
Υπενθυμίζεται πως ο σχεδιασμός με τον οποίο το υπουργείο Οικονομικών και ο εκκαθαριστής της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ) προωθούν την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας είχε εξεταστεί την προηγούμενη εβδομάδα σε συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγ. Βενιζέλου με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.
Το ΠΑΣΟΚ αντιδρούσε για την έλλειψη οιασδήποτε μέριμνας για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας στην ΕΛΒΟ, αλλά και για το γεγονός ότι επιχειρείται η τμηματική πώληση της επιχείρησης και η χωριστή πώληση των ανταλλακτικών που διαθέτει. Μετά από τη  συνάντηση με τον κ. Βενιζέλο ο κ. Χαρδούβελης έδωσε συγκεκριμένες κατευθύνσεις στον εκκαθαριστή της εταιρείας.
Σημειώνεται πως η ΕΛΒΟ συνεργάζεται με μεγάλους οίκους διεθνούς παραγωγής, είναι πιστοποιημένη διεθνώς επιχείρηση, κύριος προμηθευτής των Ενόπλων Δυνάμεων σε τροχοφόρα οχήματα (μάχης και μεταφοράς προσωπικού), ενώ έχει κατασκευάσει και παραδώσει 900 αστικά λεωφορεία και 370 τρόλεϊ στο Δημόσιο, πυροσβεστικά οχήματα, απορριμματοφόρα, φορτηγά, κλπ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]