Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος καλεί την Κυβέρνηση στη λήψη μέτρων υπερ των κτηνοτρόφων

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος καλεί την Κυβέρνηση στη λήψη μέτρων υπερ των κτηνοτρόφων, που υφίστανται τις επώδυνες συνέπειες της έξαρσης ασθενειών (όπως ο καταρροϊκός πυρετός) σε επιδημική μορφή.


Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος (ΠΣΕ) παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον και προσοχή τη συνεχιζόμενη εγκατάλειψη των κτηνοτρόφων της Ηπείρου, που εκτός από την επέλαση των ιδιωτικοποιήσεων στα μέσα παραγωγής, την υπερφορολόγηση τύπου ΕΝΦΙΑ, την αύξηση της τιμής των ζωοτροφών με ταυτόχρονη μείωση της τιμής των προϊόντων, την άγρια εκμετάλλευση των μεσαζόντων, τώρα έντρομοι υφίστανται τις επώδυνες συνέπειες της έξαρσης ασθενειών (όπως ο καταρροϊκός πυρετός) σε επιδημική μορφή. 
Μπροστά σ’ αυτή την απαράδεκτη κατάσταση η ΠΣΕ, θεωρώντας δίκαιη την αγανάκτηση και τις διαμαρτυρίες των κτηνοτρόφων, καλεί την κυβέρνηση και τις αρμόδιες αρχές να αντιμετωπίσουν άμεσα το πρόβλημα. Γι’ αυτό απαιτεί, προκειμένου να υπάρξει προοπτική λύσης:
- Άμεση και έγκαιρη αποζημίωση των μικρών και μεσαίων κτηνοτρόφων για τις απώλειες του ζωικού κεφαλαίου τους.
- Στελέχωση των κτηνοτροφικών υπηρεσιών, για καλύτερη καθοδήγηση, ενημέρωση και επιστημονικό έλεγχο των μονάδων, ώστε να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση της νόσου. 
- Χορήγηση δωρεάν φαρμακευτικής αγωγής και δωρεάν ψεκασμό των μονάδων, εγκαταστάσεων, ελών και λιμναζόντων υδάτων.(προκειμένου να καταπολεμηθεί το κουνούπι ,χωρίς θεική παρέμβαση βέβαια.)
- Απόδοση στο ακέραιο των επιδοτήσεων και μετά την απώλεια των ζώων, στήριξη για την αναπλήρωση του ζωικού κεφαλαίου με παράλληλη απόδοση των εξισωτικών αποζημιώσεων, με επαναφορά του καθεστώτος των δηλωμένων βοσκοτόπων. 
- Επιδότηση ζωοτροφών για όσο διάστημα τα κοπάδια βρίσκονται σε καραντίνα 
- Δωρεάν αποτέφρωση για να μην γίνεται ανεξέλεγκτη ταφή των νεκρών ζώων.
- Μείωση του κόστους παραγωγής με παράλληλη αύξηση – επιτέλους- της τιμής των προϊόντων του πρωτογενή τομέα

     Η ΠΣΕ συμπαραστέκεται στους αγώνες και την αγωνία της αγροτιάς και των κτηνοτρόφων που παλεύουν με νύχια και με δόντια για την επιβίωσή τους και μάλιστα σε αντίξοες συνθήκες κρίσης, προκειμένου να αποφευχθεί το ξεκλήρισμά τους και να παραμείνουν οι άνθρωποι στις πατρογονικές εστίες τους, ώστε  να ανασταλεί η περαιτέρω ερήμωση της απορφανισμένης Ηπείρου, με παράλληλη ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα αλλά και συνολικά της οικονομίας της χώρας προς όφελος όλων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]