ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Το νέο ΕΣΠΑ στη συνάντηση ΚΕΔΕ με τον Υπουργό Ανάπτυξης

Αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Γ. Πατούλη, το Γενικό Γραμματέα Ι. Μουράτογλου και το μέλος του Δ.Σ. Σ. Δανιηλίδη, καθώς και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε., Δ. Μέξη, επισκέφθηκε τον Υπουργό Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, Κώστα Σκρέκα.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ μια σειρά από ζητήματα που απασχολούν τους Δήμους.

Καταρχήν έγινε συζήτηση για το γενικότερο πλαίσιο χρηματοδότησης των Δήμων, ενόψει μάλιστα της νέας Προγραμματικής Περιόδου του νέου ΕΣΠΑ.

Η θέση της ΚΕΔΕ είναι, ότι πρέπει να υπάρξει ένα νέο οριζόντιο πρόγραμμα χρηματοδότησης έργων που αφορούν Δήμους.

Από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ τέθηκε το ζήτημα που έχει προκύψει κι αφορά την ομαλή εκτέλεση έργων, που αφορούν Δήμους μέσα από το Πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ, τα οποία αρχικά είχαν απενταχθεί από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου. 

Με τις πιέσεις της ΚΕΔΕ υπήρξε η διαβεβαίωση, ότι το ζήτημα αυτό θα επανεξεταστεί και μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρξει τελικά ευνοϊκή διευθέτηση του προβλήματος, με την επανένταξη των έργων στο Πρόγραμμα και την ομαλή εκτέλεσή τους.

Επίσης, στην ίδια συζήτηση τέθηκε και το ζήτημα που έχει προκύψει με τα έργα Βιοκλιματικών Αναπλάσεων που εκτελούνται μέσω της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. και για τα οποία ήδη υπάρχουν νομικές δεσμεύσεις, αφού έχουν συμβασιοποιηθεί. 

Τα έργα αυτά κινδυνεύουν με ματαίωση, εξαιτίας της μείωσης της χρηματοδότησης, γι’ αυτό η ΚΕΔΕ διεκδικεί να υπάρξει άμεση διευθέτηση του προβλήματος που έχει προκύψει. Διευθέτηση που απαιτεί την εξασφάλιση των απαραίτητων πόρων για την ολοκλήρωση των έργων αυτών, ως τις 31/12/2015. Και στην περίπτωση αυτή, οι Υπηρεσίες του Υπουργείου δεσμεύθηκαν, ότι θα βρουν λύση μέσα στις επόμενες ημέρες. 

Μετά το τέλος της συνάντησης του με τον Υπουργό, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης δήλωσε:

«Η συνάντηση μας με τον νέο Υπουργό Ανάπτυξης μας έδωσε την ευκαιρία να θέσουμε στη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου τις μεγάλες ανάγκες των Δήμων σε έργα, τα οποία πρέπει να πραγματοποιηθούν, αξιοποιώντας και τους πόρους του νέου ΕΣΠΑ. 

Παράλληλα, ζητήσαμε να δοθούν άμεσες λύσεις σε δύο σημαντικά ζητήματα. Το πρώτο αφορά τα έργα Δήμων που χρηματοδοτούνται μέσα από το ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ, τα οποία κάποιοι επιχείρησαν να απεντάξουν. Και το δεύτερο, αφορά τη χρηματοδότηση των έργων Βιοκλιματικών Αναπλάσεων σε Δήμους, που εκτελούνται μέσω της Ε.Ε.Τ.Α.Α., για τα οποία υπάρχουν νομικές δεσμεύσεις και γι’ αυτό πρέπει να διασφαλιστεί η ομαλή χρηματοδότηση και ολοκλήρωσή τους ως τις 31/12 του 2015. 

Στην ομαλή διευθέτηση αυτών των δύο ζητημάτων θα επιμείνουμε μέχρι τέλους, γιατί θεωρούμε, ότι δεν μπορεί κανένας γραφειοκράτης να παίζει παιχνίδια στην πλάτη της Αυτοδιοίκησης, περικόπτοντας πόρους που δικαιούμαστε και μας είναι απαραίτητοι για να ολοκληρώσουμε έργα που χρειάζονται οι Δήμοι μας».
airetos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]