Πώς ξεγελάνε ανυποψίαστους οδηγούς και τους πουλάνε άχρηστα λάστιχα (vid)

Τα λάστιχα του οχήματός μας είναι το αναλώσιμο ανταλλακτικό κατά την αντικατάσταση του οποίου δεν χωράνε… τσιγκουνιές. Δυστυχώς κάποιοι επιτήδειοι έχουν βρει τρόπο να πλασάρουν στην αγορά άχρηστα λάστιχα ως μεταχειρισμένα σε πολύ καλή κατάσταση.

Τα χρόνια της κρίσης τα μεταχειρισμένα ελαστικά κάνουν θραύση στην αγορά αλλά κρύβουν και πολλές παγίδες. Πρόσφατα κοινοποιήθηκε στο διαδίκτυο μία τεχνική αφαίρεσης της επιφανειακής στοιβάδας του πέλματος που μετατρέπει το λάστιχο, στα μάτια του αδαή, σε καινούριο ή τουλάχιστον σε ελαφρά μεταχειρισμένο:Για να μην κινδυνεύετε να πέσετε θύματα του κάθε επιτήδειου, διαβάστε ΕΔΩ πώς μπορείτε να ελέγχετε με μια ματιά την παλαιότητα των ελαστικών που πρόκειται να αγοράσετε αλλά και των ελαστικών που χρησιμοποιείτε ήδη στο όχημα σας.

Έρευνα για τα μεταχειρισμένα ελαστικά

Η γερμανική εταιρεία κατασκευής ελαστικών, Continental, προχώρησε σε έρευνα για την κατάσταση των μεταχειρισμένων ελαστικών που διατίθενται σε όλη την Ευρώπη μέσω ηλεκτρονικών καταστημάτων στο διαδίκτυο. Στην τελική της έκθεση αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Τα πολύ φθηνά ελαστικά από ιστοσελίδες δημοπρασιών φαίνεται ότι «συνοδεύονται» πάντα από υψηλό ποσοστό επικινδυνότητας για την ασφάλεια επιβατών και οχημάτων. Αυτό είναι το αποτέλεσμα ελέγχου που διενήργησε το φθινόπωρο η Continental στη Γερμανία, σε τυχαίο δείγμα μεταχειρισμένων ελαστικών, τα οποία προμηθεύτηκε από ιστοσελίδες που διαθέτουν τέτοια προιόντα στο διαδίκτυο.

Τριάντα δύο πολύ φθηνά ελαστικά, διαφορετικών διαστάσεων και κατασκευαστών, μαζί με τις ζάντες τους, αγοράστηκαν από τις πλέον δημοφιλείς ιστοσελίδες δημοπρασιών, με σκοπό να ελεγχθούν διεξοδικά από τους ειδικούς της Continental.

Τι ανακάλυψαν; Ούτε ένα από τα 32 προιόντα δεν ήταν χωρίς προβλήματα και κανένα δεν πληρούσε τις ελάχιστες προδιαγραφές ασφαλείας, καθώς οι γόμες τους είχαν «σκληρύνει» σημαντικά. Επιπλέον, υπήρχαν ζημιές από καρφιά, αποκόλληση του πέλματος, ζημιές στα πλαϊνά αλλά και στην επιφάνεια επαφής του ελαστικού με τη ζάντα».


πηγη creteplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]