ΙΩΑΝΝΙΝΑ:Συμβολική κίνηση συμπαράστασης στο Γαλλικό Λαό απο τους υποψήφιους βουλευτές με το ΠΟΤΑΜΙ

Όλοι στο Ποτάμι είμαστε συγκλονισμένοι από το βάρβαρο φονικό στην Charlie Hebdo. Οι θρασύδειλοι τρομοκράτες θέλησαν να δολοφονήσουν την ελεύθερη σκέψη στο όνομα, υποτίθεται, της υπεράσπισης της θρησκείας τους. Στην ουσία, οι σφαίρες των δολοφόνων είναι ένα οδυνηρό πλήγμα στην πολιτισμική ανεκτικότητα. Καμιά βαρβαρότητα και κανένας φανατισμός δεν θα καταφέρει, όμως, να υπονομεύσει τις ανοικτές ευρωπαϊκές κοινωνίες και τις αξίες μας. Εκατοντάδες νέοι σκιτσογράφοι θα πάρουν σύντομα στα χέρια τους τα πενάκια των εξαίρετων και θαρραλέων Cabu, Charb, Wolinski, Tignous”.


Σε μία συμβολική κίνηση συμπαράστασης στο Γαλλικό Λαό και στήριξης της ελευθερίας της έκφρασης προχώρησαν οι υποψήφιοι βουλευτές με Το Ποτάμι Ν. Ιωαννίνων Παναγιώτης Κάππος, Αθηνά Κολιονάσιου, Αλέξανδρος Κρομμύδας, Βίκυ Κώστα, Πέτρος Μπούγιας, Δημήτρης Πάνου και Πέτρος Σκαπινάκης, το μεσημέρι της Τετάρτης στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων, κρατώντας πανό με το σύνθημα «JE SUIS CHARLIE»,  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ CHARLIE.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Ιωαννίνων Αντώνης Σακκάς δήλωσε: 
«Ο φανατισμός, η βία, η μισαλλοδοξία δεν έχει έδρα, δεν έχει πατρίδα και έρπει σε όλη την κοινωνία της Ευρώπης και της πατρίδας μας. Πολύ περισσότερο τώρα που η κρίση που μαστίζει την πατρίδα μας ξυπνά τα χαμηλότερα ένστικτα του ανθρώπου. Φωνές  φανατισμού, παρανοϊκές θεωρίες, μισαλλόδοξες κραυγές ακούγονται όλο και περισσότερο, όλο και δυνατότερα • και δεν πέρασε καιρός που βιώσαμε κι εδώ ρατσιστικές δολοφονίες από οπαδούς ακραίων ιδεολογιών ένθεν κακείθεν.
Σ’ αυτή την Ευρώπη, σ’ αυτήν την Ελλάδα, ο ορθός λόγος, η πολιτική σκέψη και η καθαρή λογική είναι αναγκαίο να πρυτανεύσει τόσο στις σκέψεις όσο και στις πράξεις των πολιτών, πολύ περισσότερο στην παρούσα προεκλογική περίοδο κι ακόμη περισσότερο την ώρα της ψηφοφορίας. Το Ποτάμι ήρθε για να μείνει. Για να γίνει ο πυρήνας της λογικής και της καθαρής πολιτικής.
Σήμερα σταθήκαμε όρθιοι στην κεντρική πλατεία της πόλης μας για να αντιμετωπίσουμε τον φονικό φανατισμό και την μισαλλοδοξία. Κάθε μέρα θα στεκόμαστε όρθιοι για να αντιμετωπίσουμε ό,τι εμποδίζει την πατρίδα μας από το να ξαναγεννηθεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]