Οργή Τσίπρα: Είναι αδιανόητο να παίρνουμε 6.000€ και να διεκδικούμε τα 400€ του αυτοκινήτου

Σκληρή κριτική άσκησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσιπρας, μιλώντας στην κεντρική επιτροπή του κόμματος, με αφορμή τις συμπεριφορές βουλευτών και στελεχών του κόμματος, που φαίνεται να επιμένουν στα «προνόμια» της διακυβέρνησης.

Μάλιστα πήρε προσωπικά την διαμαρτυρία βουλευτών την περασμένη εβδομάδα, για την απόφασή του να μην παίρνουν βουλευτικά αυτοκίνητα, σε μια συμβολική και ουσιαστική κίνηση να περιοριστούν τα προνόμια πολιτικού συστήματος.
«Αισθάνθηκα πάρα πολύ άσχημα όταν το έμαθα», δήλωσε ο κ. Τσίπρας. «Είναι αδιανόητο όταν παίρνουμε 6.000 ευρώ, να διεκδικούμε και τα 400 ευρώ του αυτοκινήτου... Από ορισμένες λεπτομέρειες διαμορφώνουμε κλίμα σύντροφοι, για το αν είμαστε ή δεν είμαστε σαν τους άλλους» επισήμανε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Τσίπρας πρότεινε για νέο γραμματέα τον Τάσο Κορωνάκη, τονίζοντας πως «σκοπός για τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι να γίνει ένα κόμμα ενιαίο όχι Ομοσπονδιακό», ενώ η πρόταση του για την ΠΓ είναι να είναι ένα μικρό ευέλικτο όργανο 13 μελών προκειμένου να είναι ευέλικτο.
Σχετικά με το τετράμηνο που έρχεται, ο πρωθυπουργός προειοποίησε πως «μας περιμένουν μας 120 κρίσιμες ημέρες, είμαστε σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης.»
Σημειώνεται ότι η ψηφοφορίες για γραμματέα και Πολιτική Γραμματεία θα αρχίσουν το απόγευμα. Το όνομα του νέου γραμματέα θα γίνει επισήμως γνωστό νωρίς το βράδυ, ενώ τα αποτελέσματα για την ΠΓ, αναμένεται να γίνουν γνωστά αργότερα, αλλά πριν τα μεσάνυχτα.
Η κυβέρνηση εξέτασε ακόμη και το σενάριο «τελικής σύγκρουσης» με τους εταίρους τόνισε στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. «Εξετάσαμε ακόμα και το σενάριο της τελικής σύγκρουσης, αλλά δεν το επιλέξαμε. Αποδεχτήκαμε αυτή τη συμφωνία γιατί θεωρήσαμε ότι μας δίνει χρόνο αλλά και εργαλεία για να προχωρήσουμε. Δεν προλαβαίναμε να κάνουμε κάτι άλλο» τόνισε.
«Αυτό που θέλαμε να πετύχουμε, ένα κόμμα χωρίς βαρονίες, δεν το πετύχαμε για αυτό και πρέπει να το ξαναδούμε» ανέφερε. Ο κ. Δραγασάκης πρόσθεσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ που συγκροτήσαμε μετά το συνέδριο δεν είναι ούτε ενιαίος, ούτε κόμμα των μελών του και γι' αυτό έχουμε ευθύνη όλοι.»
Nα μη επικυρώσει τη συμφωνία με τους πιστωτές στη Βουλή κάλεσε την κυβέρνηση μέσω του ΣΚΑΪ ο Αλέξης Μητρόπουλος, για να μην υπάρχουν σε ψηφισμένο κείμενο δυο ρήτρες που δεσμεύουν τη χώρα.
 fpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]