ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Τα κουνούπια διαλέγουν ποιους θα τσιμπήσουν - Ποιοι έρχονται πρώτοι στις προτιμήσεις τους

Μερικοί άνθρωποι δέχονται περισσότερα και συχνότερα τσιμπήματα κουνουπιών από άλλους. Γιατί συμβαίνει αυτό; Ισχύει ο μύθος των «γλυκοαίματων» ανθρώπων;
Την απάντηση στην παραπάνω ερώτηση επιχείρησαν να δώσουν επιστήμονες του «London School of Hygiene and Tropical Medicine» κάνοντας δοκιμές  σε μονοζυγωτικά και διζυγωτικά δίδυμα αδέλφια. 
Τα μονοζυγωτικά δίδυμα είναι γενετικά πανομοιότυπα σε αντίθεση με τα διζυγωτικά που παρουσιάζουν γενετικές διαφορές μεταξύ τους. Τα κουνούπια άφησαν σχεδόν τον ίδιο αριθμό τσιμπημάτων στα πανομοιότυπα δίδυμα ενώ στην περίπτωση των διζυγωτικών ένα από τα δύο αδέρφια μετρούσε στο τέλος περισσότερα τσιμπήματα. 
Έτσι λοιπόν κατέληξαν ότι αυτό που καθορίζει αν κάποιος θα δεχτεί περισσότερες ή λιγότερες επιθέσεις κουνουπιών είναι τα γονίδια.
Σύμφωνα με την Deutsche Welle, η έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Nature», είχε ως στόχο τη δημιουργία αποτελεσματικότερων αντικουνουπικών, αφού οι ασθένειες που μεταδίδονται μέσω των κουνουπιών, όπως η ελονοσία και ο δάγκειος πυρετός, συνεχίζουν να εξαπλώνονται.
Ειδικά αντικουνουπικά θα μπορούσαν να προλαμβάνουν τη μετάδοση των εν λόγω ασθενειών, αλλά και να βοηθούν ανθρώπους με έντονες αλλεργίες.
Μέχρι σήμερα οι επιστήμονες απλά γνώριζαν ότι τα κουνούπια προτιμούν ορισμένους ανθρώπους βάση της μυρωδιάς του σώματός τους. Άλλες έρευνες στο παρελθόν είχαν δείξει ότι τα κουνούπια προσελκύονται επίσης από έγκυες γυναίκες και ανθρώπους με υψηλή θερμοκρασία σώματος.
Οι επιστήμονες του Λονδίνου υποστηρίζουν τώρα ότι το ποσοστό προσέλκυσης κουνουπιών από τον εκάστοτε άνθρωπο είναι θέμα κληρονομικότητας, όπως είναι και το ύψος ή η ευφυΐα.
Ωστόσο, δεν έχουν ανακαλύψει ακόμα ποια ακριβώς είναι τα χρωμοσώματα που καθορίζουν τη συγκεκριμένη κληρονομικότητα. 
πηγη fpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]