Μούχλα στα Χαλιά !!!!

Οι περισσότεροι καταναλωτές συνειδητοποιούν ότι η μούχλα στα Χαλιά  τα τελευταία χρονιά είναι πιο συχνή. Οι συχνότερες διαταραχές υγείας που προκαλούνται, εξαιτίας της μούχλας στους εσωτερικούς χώρους, είναι κυρίως οι αλλεργίες και αναπνευστικές παθήσεις

Σε προηγούμενα άρθρα αναφέρουμε για την μούχλα η οποία προσελκύει τα ‘‘αρπακτικά ακάρεα’’ στα σπίτια μας και δημιουργεί ένα οικολογικό αντιστάθμισμα απέναντι στα βιοκτόνα.

Είναι πολλά ερωτήματα που μας έρχονται από καταναλωτές, είτε γιατί βλέπουν τα χαλιά  τους Τύπου Χειρός (Hand Tufted) να είναι Μουχλιασμένα , είτε να είναι  Κιτρινισμένα  στις ίνες τους ,ή με φθορά στην κόλλα  και ύφασμα της κάτω πλευράς. Πολλαπλά και τα προβλήματα σε μουχλιασμένα  ή κιτρινισμένα χαλιά , με τους καταναλωτές να το διαπιστώνουν μετά το πρώτο πλύσιμο.

Αν και στις οδηγίες των χαλιών Τύπου Χειρός  (Hand Tufted)  θα διαβάσετε ότι το χάλι και ειδικά το υπόστρωμα απαγορεύεται να βραχεί ή να πλυθεί, αλλά και να αποφεύγετε ο καθαρισμός του με  πολλή υγρασία, διότι θα δημιουργηθεί υγρασία και μούχλα, ανάπτυξη μυκήτων !

Δυστυχώς οι καταναλωτές βλέποντας τη μούχλα ή το κιτρίνισμα  βάζουν , μαγειρική σόδα, η σόδα με αλάτι,  λευκαντικό οξυγόνο (Sodium percarbonate),  ακόμα και χλωρίνη, επιδεινώνοντας την κατάσταση. Πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη περισσότερη προσοχή διότι υπάρχει πιθανότητα η μούχλα να είναι σε ολόκληρο το δωμάτιο η το σπίτι και θα πρέπει να αφαιρεθεί.

Η Προαγωγή Καθαριότητας και Υγιεινής ως διαδικασία, παρέχει τη διευκόλυνση αύξησης του ελέγχου, πάνω στους παράγοντες που επιδρούν στο περιβάλλον των εσωτερικών χώρων, με στόχο την βελτιωμένη προστασία της κοινωνικής ευεξίας και υγείας των ανθρώπων.

Μουχλιασμένα ή  Κιτρινισμένα χαλιά Τύπου Χειρός (Hand Tufted) , με φθορά στην κόλλα και το ύφασμα της κάτω πλευράς, πρέπει να επισκευάζονται  με εξειδικευμένες μεθόδους, για ξεκιτρίνισμα και εξουδετέρωση της μούχλας, με υλικά απολύμανσης εγκεκριμένα από τον Ε.Ο.Φ.

Οι καταναλωτές πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, διότι στο διαδίκτυο άλλα και σε έντυπα, αναφέρονται πολλά για την  εξουδετέρωση της μούχλας , με εφαρμογές που αργότερα γίνονται πιο καταστροφικές αλλά και ποιο δαπανηρές .

Οι Bio-εφαρμογές Καθαρισμού ,  για “Καθαρά Δωμάτια με φιλικό περιβάλλον”, μπορούν να προσαρμοστούν και να εφαρμοστούν με θεαματικά αποτελέσματα, εξ’ ολοκλήρου η συμπληρωματικά .

Βγάζοντας μια φωτογραφεία στο χάλι την στέλνεται στο email :info@hygienichome.gr και επικοινωνείτε μαζί μας στο 21048298390,6932245887.

Πηγή:  cleaningnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]