ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Πρακτικές παραπλανητικών διαφημίσεων – ανακοινώσεων.

Σύμφωνα με το Ν. 2251/1994 για την Προστασία των Καταναλωτώνκαι το Ν. 146/1914 περί Αθέμιτου Ανταγωνισμού κάθε επιχειρηματίας που διαφημίζεται με οποιονδήποτε τρόπο είναι υποχρεωμένος στο διαφημιστικό του μήνυμα προς τους καταναλωτές να αναφέρει αληθή, ακριβή και αντικειμενικά στοιχεία αναφορικά με τις ιδιότητες του ιδίου, τα προϊόντα του , τις υπηρεσίες του ή της επιχείρησή του-εταιρίας
Επιπλέον, σύμφωνα με την ανωτέρω νομοθεσία, κάθε επιχειρηματίας απαγορεύεται να αναφέρει στο διαφημιστικό του μήνυμα ισχυρισμό, ότι οι υπηρεσίες του ή τα προϊόντα του έχουν την έγκριση, την πιστοποίηση ή την άδεια δημόσιου ή ιδιωτικού φορέα, ενώ δεν την έχουν.
Συναφώς η απόκτηση μίας βεβαίωσης παρακολούθησης σεμιναρίων εκ μέρους ενός επιχειρηματία δεν ταυτίζεται με πιστοποίηση των υπηρεσιών του εν λόγω επιχειρηματία και ακολούθως αυτός δε νομιμοποιείται να αυτοδιαφημίζεται ως πάροχος ειδικών υπηρεσιών που κατέχει ειδικό πιστοποιητικό.
Το Σωματείο Ταπητοκαθαριστηρίων «Η Αττική»,  έστειλε επιστολές στα μελή του, για τις ψευδείς ‘’Βεβαιωσεις-Πιστοποιήσεις’’ , ενώ παράλληλα έχει ανάρτηση σελίδα με Παραπλανητικές  Διαφημίσεις- Γενικές Παραπλανητικές Παραβάσεις , στην ιστοσελίδα του Σωματείου,tapitokatharistes.gr
Τέτοιες ανακοινώσεις προς του καταναλωτές είναι ψευδείς, ανακριβείς και συνεπώς Παραπλανητικές  άρα παράνομες.
Π.χ  Απολύμανση  σε κατσαρίδες ,κοριούς, ακάρεα, ψύλλους, σκόρο,. κλπ ,
Προσοχή :  Ακάρεα, κοριοί, ψύλλοι, σκόρος, σαράκι, κατσαρίδες δεν Απολυμαίνονται
Στην Ελλάδα παρατηρείται συχνά στην καθημερινότητά μας, το φαινόμενο της εσφαλμένης χρήσης λέξεων και όρων, με αποτέλεσμα άλλο να λέμε και άλλο να εννοούμε. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με την Απολύμανση.
Αυτό γιατί η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων έχουν ταυτίσει τις κατσαρίδες,-γενικά έντομα και Τρωκτικά (Μυοκτονία)- με την λέξη Απολύμανση.
Έτσι πιστεύουν ότι για να καταπολεμήσουν κατσαρίδες ,πρέπει να αναζητήσουν κάποια  εταιρεία ή γραφεία, που θα πραγματοποιούν Απολυμάνσεις και όχι Απεντομώσεις ή Μυοκτονίες.
Πρέπει λοιπόν για την καταπολέμηση των κατσαρίδων και γενικότερα των εντόμων , να χρησιμοποιούμε τον σωστό όρο Απεντόμωση, ενώ όταν πρόκειται για την καταπολέμηση τρωκτικών τον σωστό όρο Μυοκτονία.
Βλέπε Ορισμοί
– Απολύμανση, Ορισμοί – Βιοκτόνα
Η ανάγκη μέριμνας για την υγεία, με ευαισθητοποίηση στις Περιβαλλοντικές Αλλαγές, για αναβάθμιση της ποιότητας των παρερχομένων υπηρεσιών, μαζί με τις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις των καταναλωτών σε θέματα διαχείρισης για υγιείς και καθαρούς των εσωτερικούς χώρους, έχει σαν αποτέλεσμα την υιοθέτηση ανάλογων εναλλακτικών μεθόδων,  για την βελτιωμένη ποιότητα τους.
Κοινοποίησε το: Ενεργή συμβολή μπορεί να έχουν όλοι , αρχίζει δε να γίνεται μεγαλύτερη όταν μεταφέρεται από τη συμμετοχή της οικογένειας , στην πολυκατοικία, τις τοπικές και πληθυσμιακές ομάδες, τις κυβερνητικές η μη-κυβερνητικές οργανώσεις και οργανισμούς, συλλόγους, σωματεία, ιδρύματα και φορείς, με μια αναδημοσίευση ή ένα e-mail  κ.λ.π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]