ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

(ΗΠΕΙΡΟΣ)Ιωάννινα:Μαχητικό το χθεσινό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ(φωτορεπορτάζ-βίντεο)

Μαχητικό ήταν το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ ενάντια στο νέο πακέτο των προαπαιτούμενων μέτρων που πραγματοποιήθηκε εχθές το απόγευμα ,στα Ιωάννινα.
Η εργατική τάξη ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα για την ισχυροποίηση της κοινής δράσης προκειμένου να υπάρξει σθεναρή αντιπαράθεση  στη νέα βάρβαρη αντιλαϊκή συμφωνία και στα εξοντωτικά μέτρα,που ψηφίστηκαν με 230 ΝΑΙ τα ξημερώματα της Πέμπτης απο την Ολομέλεια της Βουλής. 
Μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν στις 19.30 μπροστά απο το κτήριο του Δημαρχείου και στην συνέχεια ακολούθησε πορεία στους  κεντρικούς δρόμους των Ιωαννίνων 
"Τα νέα μέτρα θα προστεθούν πάνω σ' αυτά των δύο προηγούμενων μνημονίων και  θα ενισχύσουν παραπέρα την φτωχοποίηση  της εργατικής τάξης, των συνταξιούχων, των αυτοαπασχολουμένων, της φτωχής αγροτιάς  και των παιδιών τους.
 Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, η φτωχή αγροτιά, είναι τα θύματα αυτής της πολιτικής που επιδιώκει  τη  καπιταλιστική ανάκαμψη, την θωράκιση της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων. Είναι ψέμα αυτό που λέει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ ότι θα πληρώσει το κεφάλαιο. Αλήθεια για το κεφάλαιο είναι τα μέτρα όπως|:
 Οι μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις.
 Αυξήσεις ορίων συνταξιοδότησης ( 67ο έτος για όλους).
 Αύξηση του ΦΠΑ σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
 Άγρια φορολογία του λαού.
 Νέος αντεργατικός συνδικαλιστικός νόμος για την Απεργία και τις ομαδικές απολύσεις κτλ.Εργάτη, εργάτρια Σκέψου, βγάλε συμπεράσματα από την πείρα σου. Στην κρίση, δεν χάσανε όλοι. Είναι  και αυτοί που αύξησαν την παραγωγή και τα κέρδη ενώ σε σένα αυξήθηκαν οι ώρες δουλειάς και μειώθηκε το μεροκάματό σου. Απέναντί μας έχουμε τον κοινό εχθρό τα μονοπώλια, την ΕΕ, το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα και την εξουσία τους.  Έχουμε τη δύναμη, με την μαζικοποίηση των αγώνων, την κατεύθυνσή τους,  να φέρουμε τα πάνω κάτω, να διεκδικήσουμε άμεσα μέτρα ανακούφισης και ανάκτηση απωλειών.
Να μη μείνει η επίθεση, αναπάντητη!
επισημαίνεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση του ΠΑΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]