ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Δημοσκοπήσεις για το δημοψήφισμα: Αντικρουόμενα αποτελέσματα

Τρεις δημοσκοπήσεις έχουν δημοσιευθεί για το δημοψήφισμα με τις δύο δίνουν προβάδισμα στο ΟΧΙ και τη μία στο ΝΑΙ. Η Pro Rata διενήργησε δύο δημοσκοπήσεις για την Εφημαρίδα των Συντακτών με την πρώτη να δίνει στο ΟΧΙ 27 μονάδες παραπάνω από το ΝΑΙ, (57% έναντι 30%). Αυτή η δημοσκόπηση ωστόσο έλαβε χώρα πριν το κλείσιμο των τραπεζών. Με αρκετά μειωμένη διαφορά αλλά και πάλι προβάδισμα του ΟΧΙ εμφανίζονται τα αποτελέσματα της δεύτερης δημοσκόπησης η οποία έγινε μετά το κλείσιμο των τραπεζών. Με 46% το ΟΧΙ έναντι 37% το ΝΑΙ σε αυτή τη δημοσκόπηση δείχνει ότι η αναστάτωση των capital controls μετά και τις εκβιαστικές κινήσεις της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας αλλά και των εταίρων που δεν έδωσαν την ολιγοήμερη παράταση, είχε έντονο αντίκτυπο στη γνώμη των πολιτών.
dimopsifisma-2
Την ίδια ώρα, δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό της BNP Paribas δίνει προβάδισμα στο ΝΑΙ με ποσοστό 47,1% και 43,2% στο ΟΧΙ. Το στατιστικό λάθος είναι στο 3,1% αρκετά κοντά στη διαφορά των δύο ποσοστών που ανέρχεται σε 3,9 ποσοστιαίες μονάδες.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το nooz.gr όσοι δηλώνουν βέβαιοι για την ψήφο στο «ναι» ανέρχονται σε ποσοστό 43,3%, ενώ μόνο όσοι δηλώνουν σίγουροι για το «όχι» φτάνουν το 39,3%. Στα επιμέρους στοιχεία, αξιοσημείωτο είναι το ότι το «Ναι» είναι η δημοφιλέστερη επιλογή στους γηραιότερους ψηφοφόρους της ΝΔ. Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ (63,4%) επιλέγει το «Όχι». Η δημοσκόπηση έγινε την Τρίτη σε δείγμα 1.000 ατόμων επιλεγμένων με όρους περιοχής, ηλικίας και φύλου.
Πηγή φωτό: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]