«Οι δανειστές δεν θέλουν να σωθεί η ελληνική οικονομία. Έρχονται δύσκολες μέρες» – Συνέντευξη στο RP του Ρ. Ρινάλντι, υπεύθυνου παραγωγικής ανασυγκρότησης ΣΥΡΙΖΑ

Δύο ημέρες πριν από το κρίσιμο δημοψήφισμα ο Ρούντι Ρινάλντι, μέλος της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος του τομέα Παραγωγικής Ανασυγκρότησης του Κόμματος μου έδωσε μία συνέντευξη με πολύ λόγο και πέρα από τις αυστηρές γραμμές της προεκλογικής εκστρατείας.

Έκανε σκληρή αυτοκριτική, σημειώνοντας ότι δεν μπορούμε να λέμε στον λαό ότι ένα ΟΧΙ είναι αρκετό για να κάμψει τους δανειστές, στο σημείο που βρισκόμαστε. Η στάση τους είναι εχθρική και πιθανόν «να μας τιμωρήσουν σκληρά». Μου μίλησε για ντροπή, αναφερόμενος στις κλειστές τράπεζες και τα ΑΤΜ. Έκανε ακόμη λόγο για λανθασμένη διαπραγματευτική στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ που εμπιστεύθηκε τόσο την καλή διάθεση των πιστωτών μας. «Το δημοψήφισμα έπρεπε να έχει γίνει το Φεβρουάριο και όχι σήμερα» τόνισε. Όμως αναγνώρισε ότι στο σημείο που βρισκόμαστε η κίνηση αυτή του Α. Τσίπρα ήταν αναπόφευκτη.

Ο Ρούντι Ρινάλντι δεν έκρυψε τις δυσκολίες που μπορεί να έχουμε μετά από ένα ΟΧΙ. Παράλληλα όμως εξήγησε ότι το ΝΑΙ θα σήμαινε την αποδοχή της ατζέντας των δανειστών που είναι πολύ πέρα από την επιβολή μνημονίων. Τόνισε ότι πλέον στόχος είναι η υφαρπαγή της περιουσίας της Ελλάδας: τα αεροδρόμια, η γη, η όποια βιομηχανία. Για αυτό το λόγο «δεν θέλουν να σωθεί η ελληνική οικονομία».

Ο ίδιος έκανε κριτική στο ερώτημα του δημοψηφίσματος όπως διατυπώνεται και από τις δύο πλευρές. Το ΟΧΙ είναι ενάντια στην ολοκληρωτική υποδούλωση της χώρας, επεσήμανε χαρακτηριστικά.
 rizopoulospost.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]