ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων:Θεατρική Ομάδα «Καλειδοσκόπιο» Ευγένιος Λαμπίς, Αγκάλιασέ με ιππότη



Η Θεατρική Ομάδα «Καλειδοσκόπιο» παρουσιάζει το έργο του Ευγένιου Λαμπίς, Αγκάλιασέ με ιππότη, την Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015, στην πλατεία του Κουτσελιού και την Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015, στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Μαρίνας Περάματος. 

Τις  παραστάσεις διοργανώνουν το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών σε συνεργασία με τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Αιμοδοτικό Σύλλογο Κουτσελιού και τον Πολιτιστικό Σύλλογο και την Ποδοσφαιρική Ομάδα Αγ. Μαρίνας αντίστοιχα. 

Σκηνοθεσία: Άννα Κατσάνου  και Παναγιώτη Νάκος
Τους ρόλους ερμηνεύουν οι:  Κατερίνα Χουλιάρα, Δημήτρης Ράδης, Άλκης Διαμάντης, Γιάννης Χουλιάρας, Θάλεια Οικονόμου, Γιώργος Ζιώγας.

Κινησιολογία:  Λάουρα Τσιάτη
Μουσική επιμέλεια: Τάσος Μακρογιαννόπουλος 
Κοστούμια: Λεωνίδας Θεοδωρίδης 
Σκηνικά: Βαγγέλης Κατσάνος 
Φωτογραφία: Δημήτρης Ράδης 


Ώρα έναρξης: 9.30 μ.μ.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. 
Αγκάλιασέ με ιππότη
Υπόθεση: 
Από υποχρέωση ο Μαρκήσιος ντε Μανικάν προσπαθεί απεγνωσμένα να παντρέψει την κόρη του Μπέρτα με τον ιππότη Φολλβίλ. Ωστόσο, εκείνος αλλά και η Μπέρτα δεν μοιράζονται την ίδια επιθυμία. Στην υπόθεση έρχεται να συμπληρωθεί ο παράφορος έρωτας του υποκόμη Ντε Σατενέ για την Μπέρτα, η οποία τον είχε χαστουκίσει το προηγούμενο βράδυ επειδή δεν ξέρει να χορεύει μενουέτο. Έτσι, όλοι συναντιούνται στου Μανικάν, κάνοντάς του το σπίτι αλλά και τα σχέδια του άνω κάτω. 

Ο συγγραφέας της κωμωδίας είναι ο Γάλλος Ευγένιος Λαμπίς (1815 – 1888). Σύγχρονος του Φευντώ και νεότερος του Μολιέρου, ο Λαμπίς παρουσιάζει την τραγικότητα των μικροαστών με σπαρταριστή κωμική διάθεση και εκθέτει την ψεύτικη κοινωνία τους. Σχολιάζει την μικροαστική ηθική με έκδηλη την απέχθειά του για κάθε εκδήλωση σοβαροφάνειας. Τα έργα του, 150 στο σύνολο, χαρακτηρίζονται από τον γρήγορο και ευρηματικό διάλογο, την απρόσμενη τροπή της δράσης, το τολμηρό χιούμορ, τις αναμενόμενες αλλά απολαυστικές καταστάσεις.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]