[ΗΠΕΙΡΟΣ]Εσπερίδα για την ορθή διαχείριση των Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού στα Ιωάννινα

Εσπερίδα για την ορθή διαχείριση των Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού στα Ιωάννινα

Στο πλαίσιο του προγράμματος Life Infocycle, την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο du Lac, στα Ιωάννινα, Εσπερίδα με θέμα την ορθή διαχείριση των Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (ΑΗΗΕ) από τους πολίτες και τους συνεργαζομένους με την Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ φορείς. 

Το παρών στην Εσπερίδα έδωσε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Ιωαννιτών, Δημήτριος Κατηρτσίδης. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι όλων των φορέων που εμπλέκονται στη συλλογή, μεταφορά και επεξεργασία των Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (ΑΗΗΕ). 

Κατά τη διάρκεια των ομιλιών παρουσιάστηκαν ενδιαφέροντα στοιχεία που καταδεικνύουν την ανάγκη εκπαίδευσης φορέων και πολιτών γύρω από την ορθή διαχείριση των παλιών συσκευών. Στόχος της εκπαίδευσης είναι να προληφθεί η ρύπανση από βλαπτικές ουσίες που περιέχουν οι συσκευές όταν αυτές απορριφθούν. Ενδεικτικό στοιχείο της μη αξιοποίησης όλων των υποδομών συλλογής κι επεξεργασίας των ΑΗΗΕ, καθώς και της ανεπαρκούς ενεργοποίησης των εμπλεκομένων φορέων είναι το χαμηλό επίπεδο συλλογής στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων από το θεσμικό δίκτυο της Ανακύκλωση Συσκευών. 

Η Εσπερίδα περιελάμβανε συζήτηση γύρω από ειδικότερα θέματα ανακύκλωσης ΑΗΗΕ και κατά τη διάρκειά της υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για την αποτελεσματικότερη διαχείρισή τους.

Τι είναι το Infocycle

Το INFOCYCLE αποσκοπεί στην αντιμετώπιση του προβλήματος της μη περιβαλλοντικά ορθής διαχείρισης των ΑΗΗΕ από τα εμπλεκόμενα μέρη, μέσω της ενημέρωσής τους για τις βλαπτικές επιπτώσεις από αυτήν, αλλά και της εκπαίδευσής τους για την ορθή διαχείριση των ΑΗΗΕ στις Περιφέρειες Θεσσαλίας και Ηπείρου. Προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος αυτός πραγματοποιήθηκαν ενέργειες επικοινωνίας προς τους πολίτες και ξεκίνησαν δράσεις εκπαίδευσης προς τους συνεργάτες της Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ. Συγκεκριμένα, διεξήχθη Roadshow με επί τόπου συλλογή παλιών συσκευών και εκθεσιακό χώρο που αναπαριστούσε χώρο σε μονάδα επεξεργασίας. To Roadshow προβλήθηκε μέσω τοπικών
ενεργειών επικοινωνίας προς το κοινό, οι οποίες περιελάμβαναν τοπική ραδιοφωνική εκστρατεία, online επικοινωνία και ενέργειες δημοσιότητας. 

Οι δράσεις του έργου INFOCYCLE συνεχίζονται με ενημερωτικές εκδηλώσεις που απευθύνονται στους συνεργάτες της Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ, όπως ΟΤΑ, συλλέκτες ΑΗΗΕ, μεταφορικές εταιρίες και μονάδες επεξεργασίας και με εκπαιδευτικά σεμινάρια στους χώρους εργασίας των εμπλεκομένων στην ανακύκλωση φορέων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]