ΣΑΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟ AIDS! Αριθμός ρεκόρ τα ποσοστά των φορέων!

Στα ύψη φαίνεται να είναι τα ποσοστά των φορέων του AIDS Στην Ευρώπη και την Κεντρική Ασία την περασμένη χρονιά καθώς καταγράφηκαν 142.000 νέες διαγνώσεις του ιού!

Ο αριθμός σοκάρει καθώς δεν έχει ξαναπαρουσιαστεί από την αρχή της ασθένειας του ιού HIVστις αρχές της δεκαετίας του 80’.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), έδωσε σήμερα τα αποτελέσματα των ερευνών στην δημοσιότητα και αναφέρει πως τα περιστατικά μόλυνσης από τον ιό καταγράφονται κατά το 1/3 σε μετανάστες!


Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (ECDC) με έδρα τη Στοκχόλμη, κατέγραψαν πως το 60% των διαγνώσεων αφορούσε μόνο τη Ρωσία, ενώ αντίθετα, στις 28 χώρες της ΕΕ και την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία καταγράφηκε το 21% των μολύνσεων, ενώ ο αριθμός τους εμφανίζει τάσεις μείωσης στη δυτική Ευρώπη.



Εξάλλου το 31% των ανθρώπων που μολύνθηκαν από τον ιό HIV έχει γεννηθεί σε άλλη χώρα από αυτή που διαγνώστηκε. Το ποσοστό αυτό είναι μεγαλύτερο στις χώρες της βόρειας Ευρώπης (Ισλανδία, Σουηδία, Λουξεμβούργο, Νορβηγία και Ιρλανδία).

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ και την ΕΕ, ο αριθμός των μεταναστών που φτάνουν στην ήπειρο και είναι φορείς του ιού μειώθηκε κατά 41% τα τελευταία δέκα χρόνια.



«Όταν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι θύματα κοινωνικού αποκλεισμού στις χώρες υποδοχής τους, γίνονται πιο επιρρεπείς στο να μολυνθούν από τον ιό HIV και αυτό ενδέχεται να τους οδηγήσει σε επικίνδυνες συμπεριφορές», αναφέρει η διευθύντρια του ΠΟΥ στην Ευρώπη Ζουζάνα Γιάκαμπ.
crashonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]