Την Παρασκευή στα Γιάννινα η παρουσίαση του βιβλίου του Π. Σόμπολου, «ΤΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ 35ΤΙΑΣ ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΖΗΣΑ».

Την Παρασκευή στα Γιάννινα η παρουσίαση του βιβλίου του Π. Σόμπολου, «ΤΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ 35ΤΙΑΣ ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΖΗΣΑ».

Οι εκδόσεις «Πατάκη», το βιβλιοπωλείο «Public» και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής», θα παρουσιάσουν το βιβλίο του γνωστού δημοσιογράφου ΠΑΝΟΥ ΣΟΜΠΟΛΟΥ, «ΤΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ 35ΤΙΑΣ ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΖΗΣΑ».
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
-ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, πρ. Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας
-ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΦΟΥΣΑΣ, Πρόεδρος Καρδιολογικής Εταιρείας Ελλάδος.
-Τον συντονισμό της παρουσίασης θα κάνει ο δημοσιογράφος ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΟΥΣΗΣ.
Για το νέο του βιβλίο θα μιλήσει και ο συγγραφέας ΠΑΝΟΣ ΣΟΜΠΟΛΟΣ.
 «ΤΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ 35ΤΙΑΣ ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΖΗΣΑ». 
Αυτός είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου του δημοσιογράφου Πάνου Σόμπολου. Πρόκειται για ένα βιβλίο που περιλαμβάνει 38 συνολικά πολύκροτες  υποθέσεις για τις οποίες για πολλές βδομάδες ή και μήνες ασχολούνταν τα ΜΜΕ.
Μεγάλοι φονικοί και καταστροφικοί σεισμοί, ναυάγια, αεροπορικά δυστυχήματα, πυρκαγιές με πολλά θύματα και ζημιές, απαγωγές για λύτρα, αρχαιοκαπηλίες, πολύνεκρα τροχαία δυστυχήματα και πολλές άλλες υποθέσεις περιλαμβάνονται στο βιβλίο.
Μερικές από τις υποθέσεις:
Άλεξ, η πολύκροτη υπόθεση με τον 11χρονο μαθητή στη Βέροια, η απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου, ο καθηγητής Λιαντίνης που άφησε την τελευταία του πνοή στον Ταύγετο, το Ριφιφί του αιώνα στην Τράπεζα Εργασίας, οι μεγάλες πυρκαγιές στα πολυκαταστήματα ΜΙΝΙΟΝ ΚΑΤΡΑΤΖΟΣ ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΣ κ.α., η υπόθεση Κωσταλέξι, η τραγωδία στο Λούσιο ποταμό, εξεγέρσεις με νεκρούς ή καταστροφές στις φυλακές Κορυδαλλού, Πάτρας, Κέρκυρας, ο Τούρκος που έβαλε φωτιά σε τουριστικό λεωφορείο στην Αγιά Σοφιά  κι έκαψε 33 Έλληνες προσκυνητές, η πτώση του Κυπριακού αεροσκάφος ΗΛΙΟΣ στο Γραμματικό με τους 121 νεκρούς κι άλλες αεροπορικές τραγωδίες, η αθλητική τραγωδία στο Στάδιο Καραισκάκη,  το ναυάγιο του <Εξπρές Σάμινα> το δυστύχημα με τους 21 μαθητές στα Τέμπη, νεκρά παιδάκια σε εγκαταλειμμένο ψυγείο και άλλα.
Περιλαμβάνει επίσης και την πασίγνωστη υπόθεση της <εταιρίας δολοφόνων> με τον δικηγόρο Παπαδόπουλο και την παρέα του, που σκότωναν, ηλικιωμένους και τους έπαιρναν τις περιουσίες.
ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΠΑΝΟΣ ΣΟΜΠΟΛΟΣ
-----------------------------------------
<Όλες αυτές τις υποθέσεις τις έζησα λεπτό προς λεπτό. Δεν μου τις είπε κάποιος. Δεν τις άκουσα από κάποιον. Δεν τις διάβασα κάπου. Τις δούλεψα. Και τις δούλεψα κάνοντας ρεπορτάζ μέρα και νύχτα, σε όποιο σημείο της Ελλάδας κι αν διαδραματίζονταν. Είναι 100% αυθεντικές, όπως τις έζησα, χωρίς ίχνος υπερβολής ή διαστρέβλωσης για να εντυπωσιάσω.
>Πίστευα και πιστεύω ότι έπρεπε να αφήσω μια παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές. Έτσι το βλέπω, κι αυτό κάνω. Το προηγούμενο βιβλίο με τίτλο <ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΖΗΣΑ>, σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων και με εξέπληξε. Δεν περίμενα τόσο ενδιαφέρον από τον κόσμο. Και κάτι ακόμα:
> Παρά την τραγικότητα των υποθέσεων που περιλαμβάνει το νέο βιβλίο, προσπάθησα να περνώ θετικά μηνύματα για το κοινωνικό σύνολο. Άλλωστε αυτός είναι και ο σκοπός του κάθε επαγγελματία δημοσιογράφου.>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]