ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

[ΕΛΛΑΔΑ]Θεσσαλονίκη:Ματαιώθηκε η Agrotica λόγω "πολιορκίας"

Έκρυθμη είναι εδώ και μερικά λεπτά η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη καθώς όπως έγινε γνωστό σημειώθηκαν συγκρούσεις μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και αγροτών που προσπάθησαν να μπουν μέσα στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο.

Όπως ήταν φυσικό οι άνδρες των ΜΑΤ τους εμπόδισαν κάνοντας χρήση χημικών και δακρυγόνων ενώ δεν έλειψαν και οι μάχες σώμα με σώμα.



Νωρίτερα στους συγκεντρωμένους αγρότες είχε ανακοινωθεί πως ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου δεν θα εγκαινιάσει τελικά την έκθεση. Πολλοί από τους συγκεντρωμένους, ωστόσο, θεώρησαν πως αυτό μπορεί και να είναι ελιγμός και έτσι αποφάσισαν να μπουν μέσα στο συνεδριακό κέντρο.

πηγές newsbeast.gr
φωτο /βίντεο newsit.gr


Η ανακοίνωση της HELEXPO



Λίγο μετά τις 19.00, η ΔΕΘ-HELEXPO έδωσε στη δημοσιότητα ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί επίσημα την αναβολή των εγκαινίων της «Agrotica 2016». 

Ακολουθεί το κείμενο της ανακοίνωσης:

«Η ΔΕΘ-HELEXPO θέλοντας να διασφαλίσει το γεγονός ότι η AGROTICA είναι μια γιορτή του πρωτογενούς τομέα, μια συνάντηση του αγροτικού κόσμου και μια κορυφαία εκδήλωση για την πόλη της Θεσσαλονίκης, λαμβάνοντας υπόψη τις κινητοποιήσεις των αγροτών και σεβόμενη την επιλογή τους να διαμαρτυρηθούν για τα αιτήματα τους την πρώτη ημέρα λειτουργίας της έκθεσης, αποφάσισε προκειμένου να μην υπάρξουν εντάσεις και να διατηρηθεί το επιχειρηματικό αλλά και γιορτινό κλίμα της μεγαλύτερης των τελευταίων ετών AGROTICA να ματαιώσει την τελετή των εγκαινίων που είχε προγραμματιστεί για σήμερα Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 19:00 στο συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης.

Η Διοίκηση της ΔΕΘ – HELEXPO θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου που ήρθε στην πόλη μας για να εγκαινιάσει την έκθεση, καθώς επίσης και να ζητήσει συγνώμη από τους προσκεκλημένους για την αναστάτωση.

Προσκαλούμε τον αγροτικό κόσμο να συμμετέχει στην μεγάλη γιορτή του πρωτογενούς τομέα στην 26η AGROTICA, η οποία θα λειτουργεί καθημερινά μέχρι και την Κυριακή 31/01/2016.»
πηγη & photos zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]