[ΗΠΕΙΡΟΣ]Δενδροφύτευση από μαθητές/τριες του 8ου Γυμνασίου Ιωάννινων στο λόφο της Κιάφας

Δενδροφύτευση από μαθητές/τριες του 8ου Γυμνασίου Ιωάννινων στο λόφο της Κιάφας

Δενδροφύτευση στο λόφο της Κιάφας Ιωαννίνων πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29/3/2016 από τους μαθητές/τριες  της Περιβαλλοντικής Ομάδας του 8ου Γυμνασίου Ιωαννίνων, στο πλαίσιο υλοποίησης των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής
Αγωγής που υλοποιούνται στο σχολείο.
Με τη βοήθεια και το συντονισμό της Διευθύντριας κ. Σουλτάνας Πέτρου και των καθηγητών του σχολείου σε συνεργασία με τον κ. Γεώργιο Ράπτη, Υπεύθυνο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Ιωαννίνων, οι μαθητές/τριες με ευκαιρία και την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας, φύτευσαν συνολικά πενήντα περίπου δενδρύλλια (ιπποκαστανιές λιγούστρα κ.α), σε χώρο που υπέδειξε το Δασαρχείο Ιωαννίνων.
Με αφορμή τη δενδροφύτευση η κ. Μπουκουβάλα Μαρία, στέλεχος του Δασαρχείου Ιωαννίνων, ενημέρωσε τους μαθητές/τριες για την οικολογική και κοινωνική ωφέλεια του αστικού πρασίνου και των ελεύθερων χώρων, αλλά και για τα δασικά δέντρα και τις οικολογικές ιδιαιτερότητες της πόλης μας.  Ενδιαφέρον προκάλεσε στη συζήτηση η αναφορά στα οικολογικά κριτήρια εκλογής κατάλληλων ειδών για δενδροφύτευση.
Η συμβολική αυτή δράση από την περιβαλλοντική ομάδα του 8ου Γυμνασίου Ιωαννίνων είχε σα στόχο να τονίσει την ανάγκη προστασίας και διατήρησης του πρασίνου στη πόλη μας, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, τη διάσωση του πλανήτη και τη διαμόρφωση οικολογικής συνείδησης για ένα καλύτερο αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]