ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Αδειάζει η Ελλάδα από τους νέους ανθρώπους που φεύγουν για δουλειά στο εξωτερικό!!

Οι συνθήκες κρίσης στη χώρα δυσκολεύουν το 33% των Ελλήνων στην εξεύρεση εργασίας εντός Ελλάδας, ενώ το εξωτερικό προβάλλει ως δελεαστική επιλογή σε επίπεδο πακέτου αποδοχών και καλύτερων συνθηκών εργασίας και εξέλιξης.

Σύμφωνα με έρευνα της Adecco Ελλάδας με τίτλο «Η απασχολησιμότητα στην Ελλάδα», εκείνοι που αναζητούν εργασία εκτός είναι κυρίως οι άνδρες (17%) και οι Θεσσαλονικείς (15%). Εντυπωσιακό είναι ότι το 18% των εργαζομένων με πλήρη απασχόληση καθώς και το 16% των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα ενδιαφέρονται επίσης να μετακινηθούν, δύο κατηγορίες που θεωρούνταν μέχρι πρόσφατα «βολεμένοι».

Τα αντίστοιχα ποσοστά για τους απασχολούμενους στον ιδιωτικό τομέα είναι 28% και για τους ελεύθερους επαγγελματίες 27%.

Παράλληλα, οι μισοί περίπου εργαζόμενοι δήλωσαν ότι τα προσόντα και οι ικανότητες που διαθέτουν ανταποκρίνονται σε υψηλότερη θέση από αυτήν που κατέχουν σήμερα.

«Η αγορά εργασίας στην Ελλάδα ενέχει πολλές προκλήσεις για τους εργαζομένους και τους υποψηφίους που αναζητούν εργασία και απαιτεί νέες δεξιότητες και ικανότητες, τις οποίες θα πρέπει να καλλιεργούν, ώστε να τονώνουν την απασχολησιμότητά τους στο απαιτητικό αυτό περιβάλλον», αναφέρει ο γενικός διευθυντής της Adecco Ελλάδας, Κωνσταντίνος Μυλωνάς.
πηγη makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]