ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Απόκριες στην Ηπειρο Ολες οι εκδηλώσεις !

Ένα φαντασμαγορικό διήμερο, γεμάτο κέφι, χαρά και φαντασία-
Το Σάββατο η μεγάλη παρέλαση του Κομιτάτου με άρματα και καρναβαλιστές- 
Στην παρουσίαση ο καλλιτέχνης Διονύσης Ζάχος- 
Την Κυριακή η τελετή λήξης στην Πλ. Ανδρούτσου
Ένα φαντασμαγορικό διήμερο, γεμάτο κέφι, χαρά και φαντασία θα μας χαρίσει το Σαββατοκύριακο το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας. Το ραντεβού για την μεγάλη παρέλαση με άρματα και καρναβαλιστές με αφετηρία τη Λ. Ειρήνης στο ύψος του παλιού ΚΤΕΛ είναι στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου. Στην συνέχεια οι καρναβαλιστές θα διασχίσουν τη Λ. Ειρήνης, την οδό Καρυωτάκη και θα καταλήξουν στην παραλιακή οδό, Ελευθερίου Βενιζέλου. Την μεγάλη με άρματα αποκριάτικη παρέλαση του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας, θα παρουσιάσει ο γνωστός Καλλιτέχνης (Μίμος) Διονύσης Ζάχος! Σε περίπτωση ασθενούς βροχής, η παρέλαση θα διεξαχθεί κανονικά, μόνο σε περίπτωση Θεομηνίας, θα μεταφερθεί για την Κυριακή την ίδια ώρα με την ίδια αφετηρία και τον ίδιο τερματισμό. Την Κυριακή 13 Μαρτίου και ώρα 19.00 στην πλατεία Ανδρούτσου, θα γίνει η τελετή λήξης του Καρναβαλιού, από το Καρναβαλικό Κομιτάτο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την «καύση» του Καρνάβαλου, υπέροχη μουσική, ενώ θα επαναληφθεί το σύρμα πάνω-σύρμα κάτω, που θα προσφέρει ένα φαντασμαγορικό θέαμα, ενώ θα γίνει και η απονομή βραβείων, στα Γκρουπ του Κρυμμένου θησαυρού. Ακόμη θα πέσουν Βεγγαλικά που θα κάνουν τη νύχτα-μέρα, θα υπάρχει βαρκαρόλα από αλιείς της περιοχής με πυρσούς και το θέαμα, θα είναι μοναδικό!Την τελετή λήξης του Καρναβαλιού στην πόλη μας θα κηρύξει ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος του δήμου Πρέβεζας,σε θέματα Πολιτισμού Κοσμάς Κορωναίος. Το καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας, ευχαριστεί θερμά μεταξύ άλλων τους φορείς που στήριξαν την φετινή του προσπάθεια, την Περιφέρεια Ηπείρου, το Δήμο Πρέβεζας, το Επιμελητήριο, τους εθελοντές , αλλά και όλο τον κόσμο που είναι δίπλα στο Κομιτάτο όλα αυτά τα χρόνια.

[ΗΠΕΙΡΟΣ]Ιωάννινα:Και φέτος η τζαμάλα του ΠΑΜΕ μπροστά στο Δήμαρχείο
Και φέτος θα γίνει η τζαμάλα του ΠΑΜΕ μπροστά στο Δημαρχείο. Απέναντι στην μιζέρια και τη μοιρολατρία, απέναντι σε αυτούς που θέλουν να μας πείσουν ότι η ζωή μας πρέπει να είναι μεροδούλι μεροφάι, να συμβιβαζόμαστε με τα λίγα, απαντάμε με ταξική αλληλεγγύη και αγώνες για μια καλύτερη ζωή. Απαντάμε με κέφι, χορό, κρασί, ζεστή φασολάδα και σουβλάκια.



[ΗΠΕΙΡΟΣ]Καρναβαλική παρέλαση στην Ηγουμενίτσα!



Καρναβαλική παρέλαση στην Ηγουμενίτσα!
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας και το Π.
Α.Κ.Π.ΠΟ. προσκαλούν μικρούς και μεγάλους στην Καρναβαλική Παρέλαση στην Ηγουμενίτσα, το Σάββατο 12 Μαρτίου 2016 και ώρα 16:30μ.μ. Τα τμήματα της παρέλασης θα ξεκινήσουν από την παραλιακή (EL GRECΟ) με κατεύθυνση προς Εμπορική Τράπεζα και κατάληξη στην Πλατεία Δημαρχείου, όπου θα κάψουμε τον Καρνάβαλο και θα προσφέρουμε δωρεάν σουβλάκια, κρασί, αναψυκτικά και δημιουργικά παιχνίδια μέσα σε ένα μουσικό ξεφάντωμα. 

[HΠΕΙΡΟΣ]Με 62 τζαμάλες την Κυριακή στις γειτονιές της πόλης και Κούλουμα στο Πάρκο Λιθαρίτσια, τα Γιάννενα γιορτάζουν τις Απόκριες
Με τις ζαμάλες που θα ανάψουν την Κυριακή στις γειτονιές της πόλης και τα Κούλουμα στο Πάρκο Λιθαρίτσια, οι γιαννιώτες και οι επισκέπτες της περιοχής, γιορτάζουν τις Απόκριες.
Η παραδοσιακή τζαμάλα είναι και φέτος το κέντρο της γιορτής της Αποκριάς σε κάθε γειτονιά των Ιωννίνων. Οι Σύλλογοι της πόλης, με τη στήριξη του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών, θα ανάψουν 62 τζαμάλες, αναβιώνοντας το πατροπαράδοτο γιαννιώτικο έθιμο.  Ένα έθιμο που χάνεται στα βάθη των αιώνων και στηρίζεται στην αρχέγονη πίστη της καθαρτήριας φωτιάς που  έχει τη δύναμη να διώχνει το κακό.
Γύρω από τις θεόρατες φλόγες της τζαμάλας, στήνεται το γλέντι κι ο χορός, από το απόγευμα της Κυριακής με άφθονο κρασί και ηπειρωτικά εδέσματα, μέχρι τα χαράματα της Καθαρο-Δευτέρας που βγαίνει το καζάνι με τη φασολάδα. 

Ο Δήμος και η Τροχαία, παρακαλούν τους συμπολίτες να συμβάλουν ώστε να μην υπάρξουν κυκλοφοριακά προβλήματα την Κυριακή. Να μην παρκάρουν τα αυτοκίνητα τους στις περιοχές που ανάβουν οι τζαμάλες και να αποφύγουν να χρησιμοποιήσουν το αυτοκίνητο τους για τις μετακινήσεις από γειτονιά σε γειτονιά.
Κούλουμα στο Πάρκο Λιθαρίτσια
Την Καθαρά Δευτέρα ο Δήμος Ιωαννιτών και το Πνευματικό Κέντρο, καλούν όλους τους Γιαννιώτες και τους επισκέπτες της πόλης, να γιορτάσουν τα Κούλουμα στο Πάρκο Λιθαρίτσια, με χορό και μουσική και με νηστίσιμα εδέσματα και κρασί που θα προσφέρονται σε όλους από τις 12 το μεσημέρι και μετά.



[ΗΠΕΙΡΟΣ]Ιωάννινα:ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΥ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ !

[ΗΠΕΙΡΟΣ]Καρναβαλικές και αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Ζηρού

Κυριακή 13 Μαρτίου 12. μ.: Εκδήλωση από την Αδελφότητα Ανωγειατών στην Κεντρική Πλατεία Φιλιππιάδας.
Κυριακή 13 Μαρτίου: 18.30: Καρναβαλικές εκδηλώσεις στο Θεσπρωτικό από τον Σύλλογο Γυναικών Θεσπρωτικού.  
Την Καθαρά Δευτέρα στις 14 Μαρτίου, θα γιορταστούν τα κούλουμα με εκδηλώσεις στις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου με τη φροντίδα των Τοπικών Συμβουλίων και των τοπικών Συλλόγων.   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]